Liga 1

Viața cu Louis » Munteanu a fost coșmarul Craiovei, în premieră titular de la revenirea la Farul. Oltenii au dezamăgit pe linie! Clasamentul ACUM

FOTO: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  Sunday, 27 August 2023

Farul a învins-o fără drept de apel pe Universitatea Craiova, scor 2-0, în cel mai tare meci al rundei cu numărul 7 din Superligă. Louis Munteanu a marcat ambele goluri și i-a provocat lui Reghecampf primul eșec în noul mandat la olteni.

Farul a mers „ceas” în Conference, în acest debut de sezon. Dar pentru că Gică Hagi a rotit jucătorii de la o partidă la alta, în campionat a ieșit adesea șifonat. Precedentele trei partide însemnaseră tot atâtea eșecuri. Până astăzi! 

Împotriva Universității Craiova, „Regele” a schimbat placa. N-a mai mers pe mâna unei formule „light”, ca altădată, ci a mizat pe formula de gală. Doar Alibec mai lipsea. Iar efectul s-a făcut simțit imediat. Și în teren, și pe tabelă.

Louis Munteanu, fără milă în Farul - Universitatea Craiova

Constănțenii i-au surprins pe oaspeți cu un pressing avansat și un joc de pase precis, amintind și-n Superliga de echipa care a câștigat titlul sezonul trecut. Iar după câteva schimburi "de încălzire", Adrian Mazilu și Louis Munteanu au "incendiat" careul Universității.

Dacă primul nu l-a putut convinge pe "centralul" Marcel Bârsan să-i acorde un penalty - chiar n-avea argumente! - Louis a sancționat nemilos toate fisurile din defensiva greoaie, permisivă a juveților.

VIDEO CU GOLUL. Louis Munteanu, execuție perfectă din lovitură liberă în minutul 35

>

Mai întâi, a trimis în plasă la centrarea lui Grameni. Reacția oaspeților? Inexistentă. Deși, la ce calitate au de la mijloc în sus, pretențiile sunt altele. Următoarea ocazie i-a aparținut tot lui Munteanu, din mijlocul unei apărări rămase parcă în admirație. Nu i-a ieșit, dar s-a revanșat câteva minute mai târziu, dintr-o lovitură liberă: 2-0.

Universitatea? Execuția împiedicată a lui Baiaram, din 8-9 metri (40), a oferit un tablou fidel al alb-albaștrilor în prima parte. Laurențiu Reghecampf a adus corecturi echipei sale la pauză, oaspeții au plusat la "atitudine", însă tot Farul a fost mai limpede. 

După aproape o oră, Hagi a început să se gândească la returul cu HJK Helsinki și i-a retras în bloc pe Louis Munteanu, Vînă și Nedelcu, în condițiile în care la pauză îl înlocuise pe Mazilu.

Universitatea Craiova, inexistentă în meciul cu Farul

O șansă pentru Craiova? Când nici măcar Alex Mitriță nu funcționează la parametrii cu care ne-a obișnuit în debutul campionatului e foarte greu. Practic, cel mai bun om al oaspeților în partea a doua a fost portarul Laurențiu Popescu. Intervenții de senzație la Vână, în fața lui Budescu și a lui Grameni, fără șansă la șutul lui Sârbu, dar salvat de bară.

FINAL. Farul - Universitatea Craiova 2-0

Minutul 17 » Louis Munteanu deschide scorul 

Louis Munteanu a deschis scorul într-o fază în care oaspeții au cerut ofsaid. Fotbaliștii Universității au considerat că atacantul era în afara jocului în momentul devierii lui Vînă, dar nu a fost cazul. După consultarea VAR, reușita a fost validată. 

Minutul 13 » Hagi a cerut penalty

Adrian Mazilu a încercat să lovească mingea din interiorul careului advers. A existat un contact la nivelul picioarelor în duelul cu Zajkov, dar fundașul Universității nu a avut intenția de a-l bloca. Gică Hagi a protestat vehement la adresa lui Marcel Bîrsan: „Ăsta nu a fost penalty?!”.

Aproximativ 4.000 de spectatori sunt prezenți în tribunele arenei din Ovidiu. 

FOTO: Captură TV @Orange Sport 1

Farul - Universitatea Craiova, echipe de start:

Farul: Aioani - Dussaut, Larie, Boli, Kiki - Vînă, Nedelcu, Artean - Ad, Mazilu, Munteanu, Grameni 
Rezerve: Buzbuchi - Sîrbu, M. Popescu, T. Băluță, Marins, Budescu, Sali, D. Grosu, Rivaldinho 
Antrenor: Gică Hagi 

  • Gică Hagi odihnește doi oameni de bază pentru returul cu HJK Helsinki, din play-off-ul Conference League, programat joi. Tudor Băluță și Constantin Budescu sunt rezerve astăzi.

Universitatea Craiova: L. Popescu - Căpățînă, Zajkov, Raul Silva, N. Bancu - Kurtic, Screciu - A. Ivan, Baiaram, Mitriță - Markovic
Rezerve: Lazar - Badelj, Ndong, Al. Mateiu, Al. Crețu, Danciu, Cîmpanu, Roguljic, Koljic 
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

  • Reghecampf îl titularizează în premieră pe mijlocașul central Jasmin Kurtic. Elvir Koljic a revenit în lotul oltenilor după 5 meciuri. De vină a fost o accidentare

Stadion: „Academia Gheorghe Hagi”
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti), A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ - Neamţ), Arbitru VAR: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti), Arbitru AVAR: Trandafir Cristina Mariana (Bucureşti)

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.