Liga 1

Dinamo a cerut penalty la o fază à la Arlauskis » Gestul necugetat care ar fi putut decide duelul cu Petrolul

Gregorio, după ce a fost bruscat de Zima

Articol de David Marinescu  —  duminică, 27 august 2023

Dinamo și Petrolul au remizat, scor 1-1, în etapa numărul 7 din Superliga. „Câinii” au cerut o lovitură de la 11 metri în prima repriză, când portarul Lukas Zima (29 de ani) a avut un moment de rătăcire. 

În minutul 43, Lukas Zima a reținut fără emoții un șut de la marginea careului. Portarul Petrolului s-a grăbit să repună mingea, a sprintat să degajeze, dar în cale i-a apărut Goncalo Gregorio.

Dinamo a cerut penalty în meciul cu Petrolul 

Zima și-a bruscat adversarul, l-a împins evident cu brațul. „Centralul” Iulian Călin a fost excelent plasat, a urmărit contactul dintre cei doi, dar nu a dictat lovitură de la 11 metri. Nici din camera VAR nu s-a intervenit.

Zima, cu mingea în mână, îl împinge pe Gregorio / FOTO: Captură TV @Prima Sport

Se interpune Gregorio pe direcția de alergare, el căuta să împiedice repunerea. Poate risca să comită un penalty, îți asumi un mare risc să îl îmbrâncești așa. A mai făcut-o de două ori și în repriza secundă, a fost agasat de dinamoviști
- Viorel Moldovan, la „Fotbal Show” de la Prima Sport

Zima a scăpat, Arlauskis a fost pedepsit

Sezonul trecut, Giedrius Arlauskis, portarul Universității Craiova în acel moment, a comis un gest asemănător, în eșecul 1-2 cu Farul, pe 6 februarie 2023.

În minutul 33, portarul lituanian a prins mingea și s-a grăbit să degajeze. Cu balonul în mână, a fugit spre marginea careului de 16 metri.

>

Fără să fie jenat evident sau într-un mod insistent, Arlauskis i-a pus o piedică, cu intensitate ridicată, lui Mihai Popescu.

Andrei Chivulete a remarcat incidentul. A fluierat fault însă în atac, apoi a așteptat o opinie și din camera VAR, acolo unde se află Cătălin Popa și Romică Bîrdeș. „Centralul” a revăzut faza la monitor și a dictat penalty. Larie a transformat fără emoții, pentru 2-0.

VIDEO CU GOLUL. Goncalo Gregorio a deschis scorul în Dinamo - Petrolul după o gafă uriașă a prahovenilor

>

GALERIE FOTO. Cele mai tari imagini din partida Dinamo - Petrolul

Mai multe articole despre Dinamo - Petrolul:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.