Liga 2

Momente inexplicabile în CSA Steaua - Alexandria » Chipirliu a fost eliminat, dar a terminat meciul în teren

+21 Foto
Bogdan Chipriliu, eliminat în Steaua - CSM Alexandria

Articol de Vlad Roșu  —  Sunday, 27 August 2023

CSA Steaua București și CSM Alexandria au remizat, scor 1-1, într-o partidă din runda cu numprul 4 din Liga 2. Atacantul bucureștenilor, Bogdan Chipirliu (31 de ani), a fost eliminat inițial în prelungirile meciului după un fault extrem de dur asupra lui Robert Lupoaică (18 ani), mijlocașul central al oaspeților, dar apoi a fost iertat de cartonașul roșu.

Partida din Ghencea a fost una încrâncenată. Deși a deschis scorul în minutul 22, chiar prin Bogdan Chipirliu, CSA Steaua s-a văzut egalată chiar în ultimul minut al primei reprize prin Ovidiu Horșia, fostul mijlocaș de la FCSB, Gaz Metan Mediaș și U Cluj. Iar trupa lui Daniel Oprița a scăpat in-extremis de o eliminarea lui Bogdan Chipirliu.

FOTO. Bogdan Chipirliu eliminat, dar apoi iertat

+21 Foto
Foto: Captură Prima Sport

Chiar dacă primise deja cartonaș galben, fiind avertizat în minutul 72, golgeterul trupei din Ghencea a fost neglijent. În minutul 90+3, Daniel Vîrtej a salvat in extremis balonul de la a ieși din teren. Acesta a degataj balonul cu piciorul stâng. 

Atunci, Bogdan Chipriliu și Robert Lupoaică au sărit în aceleși timp la cap, iar stelistul l-a lovit pe Lupoaică cu cotul stâng în plină figură. Arbitrul meciului, Alina Peșu, a dat fault în atac. 

„Nu am vrut să-l lovesc”, s-a putut citi pe buzele lui Chipirliu, pe reluările date de camerele TV. Cu toate astea, Robert Lupoaică a rămas întins pe gazon, acuzând în continuare dureri. Staff-ul medical al oaspeților a fost chemat în teren, pentru a-i acorda acestuia îngrijiri. 

În timp ce Lupoaică primea îngrijiri medicale, Alina Peșu se consulta în cască cu arbitrul de rezervă, Ana Maria Terteleac, pentru a vedea dacă se impune o altă măsură disciplinară în cazul lui Chipirliu. Între timp, Lupoaică a fost scos în afara terenului, pentru ca meciul să poată fi reluat. 

+21 Foto
Foto: Captură Prima Sport

Mai apoi, Alina Pleșu s-a hotărât să se consulte și cu tușierul Gheorghiță Bălan, pentru a vedea dacă trebuie să îl elimine sau nu pe atacantul Stelei. După o scurtă dezbatere a decis să-l elimine pe Bogdan Chipirliu, al doilea cartonaș galben. Ulterior, la presiunea lui Daniel Oprița și a jucătorilor, „centralul” din Craiova a decis să-i anuleze cartonașul lui Chipirliu, avertizându-i în schimb pe Chunchukov.

La conferința de presă Daniel Oprița a recunoscut că i-a reproșat Alinei Peșu faptul că nu Chipirliu a fost cel care a faultat. 

„Doamna arbitră a fost cam neatentă. I-am spus că Chunchukov a fost cel care a faultat și nu Chipirliu, iar pentru că am ajutat-o am luat și eu galben”, a spus Daniel Oprița.

VIDEO. Imagini cu suporterii Stelei la partida cu CSM Alexandria

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.