Liga 1

De ce au eșuat negocierile Mititelu - Șumudică: pe ce loc trebuia să fie echipa la 1 martie, condițiile demiterii și reproșul patronului oltean

Marius Șumudică / FOTO: Arhivă GSP

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  Sunday, 27 August 2023

Marius Șumudică nu mai ajunge la FCU Craiova. Acordul inițial, verbal, pe care l-au avut cu Adrian Mititelu, a căzut definitiv duminică la prânz, atunci când antrenorul i-a retrimis draftul de contract pe care îl primise cu o seară înainte. 

Doar că, acesta fusese schimbat în anumite locuri, moment în care patronul oltenilor i-a reproșat acest lucru. „La sfatul avocatului am făcut acele modificări", ar fi argumentat antrenorul în discuția cu Mititelu. 

„Eu am discutat și am stabilit ceva cu tine, nu cu avocații”, i-a replicat Adrian Mititelu, după care instalarea lui Marius Șumudică a căzut definitiv.

Adrian Mititelu îi cerea lui Marius Șumudică să ducă echipa în primele 8 la 1 martie 2024!

Motivul neînțelegerii din contract l-a vizat modul în care Șumudică ar urma să fie demis dacă nu îndeplinește obiectivul asupra căruia ambele părți conveniseră și bătuseră palma. Și anume, ca până la 1 martie 2024, FCU Craiova să se claseze între primele 8! În momentul de față, după 7 etape, gruparea olteană e abia pe locul 13. 

Contractul prevedea că dacă nu e cel puțin pe locul 8 la acea dată, poate fi demis! Iar modul în care urma să se facă despărțirea a fost cel care a blocat colaborarea dintre Mititelu și Șumudică încă dinainte să înceapă.

Mititelu dorea introducerea unei clauze prin care îl poate debarca atunci, cu obligația de a-i achita la zi salariile, dar fără alte compensații. În schimb, Șumudică dorea să-i fie achitate toate salariile până la finalul înțelegerii, care avea scadența în iunie 2025. Ceea ce ar fi însemnat practic, o despăgubire, peste contractul pe care îl avea deja încasat până la 1 martie, de aproape 400.000 de euro. 

Patronul Adrian Mititelu n-a acceptat, a avut și un argument către tehnician de genul „deci, tu ratezi și obiectivul, devii și liber să pleci oriunde, dar vrei să-mi mai iei și alte sute de mii de euro. Exclus!”.

>

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN LIGA 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.