Campionate

Dulcele gust al victoriei » Ladislau Boloni a dat prima lovitură de la revenirea în Ligue 1

Ladislau Boloni / Sursă foto: Facebook@ FC Metz

Articol de Daniel Scorpie  —  Sunday, 27 August 2023

Ladislau Boloni (70 de ani) și-a condus elevii la întâiul succes în deplasare în elita Franței după o așteptare de un an și șapte luni,1-0 cu Clermont. Golgheterul georgian Mikautadze a speculat o gafă în defensiva gazdelor și a decis disputa.

Metz a confirmat rezultatul bun obținut în etapa trecută cu Marseille (2-2) și a bifat azi întâiul succes de la revenirea în Ligue 1. Trupa lui Laszlo Boloni a învins la Clermont (1-0) și a urcat spre mijlocul clasamentului. A făcut din nou diferența golgheterul din Ligue 2 în sezonul trecut. 

Georgianul Mikautadze a profitat de o alunecare a lui Ogier și l-a bătut pe Diaw, într-o fază ce nu anunța daune pentru gazde. Însă venită pe cursul jocului, mai bun după pauză pentru echipa nou promovată, ce s-a apărat foarte bine și a contraatacat periculos.

253de meciuri are Boloni pe banca tehnică în Ligue, victoria de-acum fiind a 84-a. Antrenorul român a mai bifat 62 de remize și 107 înfrângeri

Clermont, 72% posesie cu Metz

Gazdele au dominat clar prima repriză, iar statisticile au reflectat aspectul jocului. 11-5 la șuturi spre poartă, dar fără ocazii mari la poarta lui Oukidja. Boloni a pierdut rapid fundașul dreapta, Colin ieșind accidentat. Metz a căutat să speculeze spațiile oferite de adversar și Sabaly s-a numărat printre cei mai activi, căutând buturile lui Diaw. 

Presingul oaspeților a fost mult mai agresiv în mitanul secund și așa au fost recuperate mai multe baloane. Ocaziile au apărut mai ales în careul lui Clermont și au anunțat într-un fel deschiderea scorului.

Metz, mult mai precisă

De altfel, după pauză, elevii lui Boloni au reușit să cadreze execuțiie, 5 din 10, față de doar două din 14 în contul celor de la Clermont, care rămân fără niciun punct după trei etape.

22de goluri a influențat Mikautadze în sezonul trecut la Metz, cu 17 goluri și 5 pase decisive. Georgianul a fost singurul cu peste 20 de goluri create în L1 și L2

Situația lui Metz, după 3 etape

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.