Stranieri

Ianis Hagi, prezentat de cel mai important jurnal spaniol drept „atacant turc” » Jurnaliștii basci, seduși de noul transfer al lui Alaves

Ianis Hagi, prezentat de cel mai important jurnal spaniol drept „atacant turc”. Foto: Instagram

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 28 august 2023

Împrumutat de Rangers la Alaves, Ianis Hagi este prezentat de cotidianul basc Noticias de Alava drept „unul dintre jucătorii cu cea mai mare perspectivă în La Liga”. Marca îl consideră „turc” pe internaționalul nostru datorită locului nașterii: Istanbul. Va fi noul număr 10 al lui „El Glorioso”.

După trei sezoane și jumătate la Glasgow Rangers, cu titlul de campion al Scoției câștigat în 2021, dar și cu accidentarea gravă care l-a îndepărtat 13 luni de fotbal, ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept, leziune care i-a anulat complet 2022, Ianis Hagi s-a mutat în Spania, la Deportivo Alaves, nou-promovată în La Liga unde va evolua în actuala stagiune sub formă de împrumut.

Ianis Hagi, prezentat de cel mai important jurnal spaniol drept „atacant turc”

La 24 ani, Ianis are 26 de selecții și două goluri printre „tricolori”, însă Marca, jurnalul iberic cel mai important, îl prezintă în ediția de print drept „atacantul turc Hagi, fiul miticului Gica”, ținând cont de locul nașterii, Istanbul.

Cotidianul local Noticias de Alava (Vitoria-Gasteiz, orașul în care joacă Alaves, e capitala Țării Bascilor și a provinciei Alava) a realizat un „tablou” mult mai amplu, mai detaliat despre internaționalul nostru.

Jurnaliștii basci, seduși de Ianis Hagi, noul transfer al lui Alaves

„Al nouălea transfer al lui Alaves, băiatul lui «Maradona din Carpați» oferă un enorm salt de calitate lotului alb-albastru. Evoluează și mijlocaș, în spatele atacanților, și ca aripă dreapta, o versatilitate ce îi permite să ocupe ambele posturi în funcție de circumstanțele meciurilor, principalele sale atuuri fiind controlul mingii cu ambele picioare și șutul excelent", a scris Noticias de Alava.

Amintind și de accidentarea de la genunchi care l-a făcut să rateze 69 de meciuri și de procesul dur de recuperare, ziariștii basci scriu că „această lipsă de continuitate, adăugată la apropierea Euro 2024, l-a îndreptat spre aventura Alaves, văzută drept o ocazie să-și recapete cea mai bună versiune și să se poată consolida după un an de instabilitate”. 

Și „El Glorioso”, supranumele clubului, poate profita de „un talent capabil să facă diferența. Ianis Hagi e rapid, inteligent cu mingea la picior și care devine unul dintre jucătorii cu cea mai mare perspectivă în LaLiga”. Noul număr 10 albiazul.

23 de goluria influențat Ianis Hagi (8 reușite, 15 assisturi) la Rangers în 2020-2021, cel mai bun sezon al său la Glasgow (45 de meciuri în toate competițiile), cucerind și titlul de campion al Scoției

Ce așteaptă să vadă spaniolii: „Cum se va adapta Hagi la noul oraș și, mai ales, la fotbalul spaniol. O competiție foarte cunoscută de tatăl său, care a jucat 100 de meciuri pentru Barcelona și Real Madrid”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.