Liga 1

Eroare de proporții la Sibiu: nici cu VAR n-a putut lua decizia corectă! Verdictul specialiștilor

+9 Foto
Daniel Popa nu a înțeles decizia arbitrului // sursă foto: captură DigiSport

Articol de Daniel Grigore  —  Monday, 28 August 2023

U Cluj a solicitat un penalty în minutul 29 al meciului cu Hermannstadt, la duelul dintre Daniel Popa și portarul Vlad Muțiu. „Centralul” Florin Andrei a considerat că atacantul clujenilor a simulat și nu și-a schimbat decizia nici după ce a revăzut faza pe monitorul de la marginea terenului.

O fază extrem de importantă a avut loc în minutul 29 al meciului de la Sibiu. Aflat în careul advers, Daniel Popa a împins mingea cu piciorul stâng, apoi a căzut, fiind încurcat de portarul Vlad Muțiu, care se aruncase în întâmpinarea balonului.

+9 Foto
sursă foto: captură DigiSport

Aflat în apropierea fazei, „centralul” Florin Andrei nu a stat pe gânduri. I-a arătat cartonașul galben lui Daniel Popa, considerând că atacantul clujenilor a simulat. Decizia i-a siderat pe comentatorii DigiSport, Dan Ștefănescu și Adrian Soare, care au replicat în cor: „E penalty, nu e simulare”.

Decizie de neînțeles în Hermannstadt - U Cluj

Reluările au relevat că între Muțiu și Popa nu a existat contact, Popa reușind să-l evite pe portar prin săritură. Însă fotbalistul Universității avea prim-planul, a ajuns primul la minge și a fost vizibil încurcat de portar, care l-ar fi luat pe sus în caz că alegea să nu sară.

Arbitrii din camera VAR, perechea Andrei Antonie și Mircea Orbuleț, l-au chemat pe „central” să revadă faza, considerând că există circumstanțe de penalty. Florin Andrei a mers la monitor, iar după mai bine de două minute de parlamentări a rămas la decizia inițială: „galben” pentru simulare!

+9 Foto
sursă foto: captură DigiSport

La scurt timp după, în minutul 35, Daniel Paraschiv a deschis scorul. U Cluj a egalat în minutul 45 prin Bogdan Mitrea, iar Daniel Popa i-a adus în avantaj pe clujeni în minutul 3 al prelungirilor. 

Verdictul specialiștilor

Contactați de GSP, un fost arbitru FIFA și un actual central din lotul Ligii 1 au comentat momentul și s-au arătat surprinși de modul în care a gestionat Florin Andrei faza. „E penalty clar!”, a spus unul dintre ei, în timp ce celălalt a avut o poziție mai dură: „Admit că te poți păcăli în timpul meciului, în dinamica fazei, dar, când te cheamă la monitor, vezi și revezi faza, și rămâi pe aceeași decizie, atunci e clar inexplicabil! De neacceptat!”.

2 minutea urmărit Florin Andrei reluarea fazei din mai multe unghiuri, dar la final a menținut decizia din teren

Mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.