Campionate

Arbitrul de centru și VAR-ul de la Juventus - Bologna au fost suspendați pentru două luni

Marco Di Bello a greșit grav și a influențat rezultatul meciului Juventus - Bologna, de la Torino (foto: Imago)

Articol de Daniel Scorpie  —  Tuesday, 29 August 2023

Marco Di Bello și Francesco Fourneau au greșit grav și au influențat rezultatul meciului Juventus - Bologna, de la Torino. Nu au acordat un penalty evident oaspeților. În loc de un posibil 0-2 și inferioritate numerică, Juventus a egalat și a scos un punct (1-1).

Scandalul de arbitraj de la Juventus - Bologna 1-1 s-a lăsat cu urmări grave pentru arbitrul de centru și VAR-ul meciului de la Torino. 

Marco Di Bello și Francesco Forneau au primit două luni de suspendare, fiind vinovați că nu au văzut un penalty clar în favoarea oaspeților la 0-1.

Italienii nu se joacă și îi pedepsesc pe arbitri care greșesc flagrant. Di Bello nu a sancționat faultul evident comis în careul mic asupra lui N'Doye, nici Forneau n-a intervenit pentru a-i corecta scăparea. Vlahovic a egalat apoi, salvând un punct pentru bianconeri.

Francesco Fourneau (foto: Imago)

„Nici penalty-ul la Chiesa nu l-am dat!”

Directorul sportiv al Bolognei, Marco Di Vaio, a mers după „central" să-l întrebe de ce n-a fluierat lovitura de la 11 metri. 

Di Bello i-a răspuns, mărturisind o altă eroare comisă, că nu a acordat penalty nici la Chiesa! 

Antrenorul gazdelor, Massimiliano Allegri, a fost un car de nervi la finalul jocului și i s-a făcut rău, reclamând două lovituri de pedeapsă neacordate. 

A protestat la adresa arbitrilor în vestiar și l-a trimis la conferința de presă pe „secundul" său, Marco Landucci. Și administratorul-delegat al oaspeților, Claudio Fenucci, s-a revoltat:

„Aceste episoade sunt halucinante și colaborarea dintre arbitru și VAR merge prost. O greșeală incredibilă și inacceptabilă în era tehnologiei ne-a privat de victoria aproape sigură”.

Gianluca Rocchi dezvăluie dialogul dintre arbitri

Vineri, Gianluca Rocchi, șeful arbitrilor italieni, a și convocat o ședință la Coverciano, unde tema principală va fi arbitrajul de la Torino. 

Așa cum a promis, Rocchi va prezenta presei întreg dialogul avut de Di Bello cu cei aflați în camera VAR, pentru a nu exista dubii în privința suspendării vinovaților și ca toți arbitrii să ia aminte în judecarea unor faze similare.

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.