Stranieri

Ionuț Radu, debut oficial la Bournemouth: „Am senzația că băiatul vorbește toate limbile”

Ionuț Radu la meciul de debut cu Atalanta // Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 29 August 2023

La o lună după primul meci jucat la noua echipă, în amicalul cu Atalanta, Ionuț Radu a apărat pentru Bournemouth în Cupa Ligii Angliei, în deplasarea contra lui Swansea, câștigată cu 3-2 de echipa lui.

Pe 27 iulie, Ionuț Radu s-a mutat în Anglia, fiind cedat de Inter Milano la Bournemouth. Împrumut în acest sezon cu opțiune de transfer în iulie 2024, pentru 8 milioane de euro.

Ionuț Radu a jucat în două amicale. În Premier League, a intrat doar Neto

Două zile mai târziu, portarul în vârstă de 26 de ani a apărat în amicalul împotriva Atalantei, 1-3, fiind folosit în repriza secundă, exact cum plănuia managerul Andoni Iraola pentru întreaga stagiune: titular, brazilianul Neto, 34 de ani, căpitanul echipei, și Radu rezervă.

„Tricolorul" a intrat și pe 5 august, la 2-0 în testul cu Lorient. Ulterior, de când au început meciurile oficiale, nu a mai jucat. În primele trei etape, la 1-1 cu West Ham, 1-3 cu Liverpool și 0-2 cu Tottenham, doar Neto a fost în poartă.

Managerul lui Bournemouth: „Ionuț Radu e gata să concureze pentru numărul 1”

Întrebat de cotidianul local Bournemouth Echo dacă Ionuț va fi „portar de cupă", Iraola a răspuns: „Situația cu portarii e diferită. Vom lua o decizie pentru ziua întâi, apoi pentru ziua a doua. 

Nu putem plănui atât de departe, pentru că se pot întâmpla lucruri la antrenamente, iar performanța contează. 

Cred că Radu ne poate ajuta imediat, a apărat deja la nivel înalt. E gata să concureze pentru numărul 1. Și vom hotărî de la o zi la alta, de la un meci la altul".

Managerul spaniol, numit la echipă luna trecută, a adăugat: „Am senzația că băiatul vorbește toate limbile, îi va fi mult mai ușor să se adapteze".

Presa locală se aștepta ca Ionuț Radu să joace

Pe terenul lui Swansea, în turul 2 al Cupei Ligii Angliei, și jurnaliștii britanici se așteaptau ca Iraola să-l odihnească pe Neto și să-i ofere șansa debutului oficial lui Radu. Pentru ca sâmbătă, 2 septembrie, brazilianul să reintre în poartă, în deplasarea de la Londra, cu Brentford, în Premier League.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.