Tenis

Laura Siegemund, în lacrimi la US Open 2023: „M-au tratat de parcă aș fi fost o trișoare. Am 35 de ani. Pentru ce mai joc tenis?”

Nemțoaica Laura Siegemund (121 WTA) a izbucnit în lacrimi după eșecul cu Cori Gauff (6 WTA), scor 6-3, 2-6, 4-6, din primul tur de la US Open.

Articol de Adrian Jitea  —  miercuri, 30 august 2023

Nemțoaica Laura Siegemund (121 WTA) a început să plângă după eșecul cu Cori Gauff (6 WTA), scor 6-3, 2-6, 4-6, din primul tur de la US Open.

Siegemund, una dintre mămicile din circuit, în vârstă de 35 de ani, a avut mai multe meciuri într-unul singur la US Open. Nemulțumită că adversara, Cori Gauff, favorita fanilor americani, se mișcă prea rapid între servicii, Laura s-a plâns arbitrului de scaun.

A fost momentul în care publicul și-a accentuat fluierăturile și gesturile lipsite de fair-play, cum ar fi aplauzele după un serviciu ratat. În conferința care a urmat meciului, Siegemund s-a plâns de tratamentul primit și a izbucnit în lacrimi.

VIDEO. Siegemund, în lacrimi la US Open 2023: „E prima dată când plâng în conferință”

„M-au tratat de parcă aș fi fost un om rău. Mă întrebați dacă mi-ar plăcea ca oamenii să îți ofere respectul cuvenit în momentul în care reușești o lovitură specială? Normal! 

Altfel pentru ce mai joc tenis? Am 35 de ani, am câștigat deja suficienți bani, n-aș putea să îmi îmbunătățesc cea mai bună clasare din carieră... vin pe teren și joc pentru fani. Încă o pot face, corpul îmi oferă această oportunitate. 

Și știu că există spectatori care mă apreciază pentru modul în care lupt... cred că plâng pentru prima dată într-o conferință de presă. 

Credeam că noi, jucătorii, avem obligația să jucăm pentru fani, pentru copiii care ne urmăresc, pentru care care plătesc o mulțime de bani pe bilete. 

La sfârșitul zilei, merg acasă, mă uit în oglindă și îmi spun că am făcut o treabă bună. Primesc ceva în schimb din partea oamenilor? În momentul ăsta simt că absolut nimic, un zero absolut. Poate chiar ceva sub zero. 

M-au tratat rău! M-au tratat de parcă aș fi fost o trișoare, de parcă aș fi căutat modalități mișelești de a câștiga meciul. Vedem jucători care aruncă rachete, care țipă, care fac gesturi urâte câtre public. eu n-am făcut absolut nimic. 

Am simțit multă tensiune, dar nu am făcut nimic greșit! Am încetinit o dată jocul. Pff... există pedepse pentru asta în regulament, am acceptat-o pe a mea, a fost OK”, a spus Laura în conferință. 

Citește și alte știri de la US Open 2023: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.