Tenis

„Pot evolua sub steagul curcubeu?” » „Cerință” specială la US Open a jucătoarei de pe locul 14 WTA

+29 Foto
Daria Kasatkina, alături de iubita Natalia Zabiiako / Sursă foto: Instagram

Articol de Remus Dinu  —  miercuri, 30 august 2023

Rusoaica Daria Kasatkina (#14 WTA) s-a calificat în turul secund la US Open după o victorie muncită, în trei seturi, reușită împotriva americancei Alycia Parks, scor 2-6, 6-4, 6-2. În prealabil, ea vorbise despre ipostaza de a juca din nou un turneu major sub steag neutru, așa cum se întâmplă cu sportivii ruși și bieloruși.

Răspunsul jucătoarei de 26 de ani a făcut valuri, fiind preluat de toată presa internațională. „Vreau să întreb WTA dacă pot evolua sub steagul curcubeu”, a glumit Kasatkina, conform celor de la New York Times, o trimitere la orientarea ei sexuală.

Daria Kasatkina, a 14-a jucătoare a lumii, se află de mai mult timp într-o relație cu Natalia Zabiiako, 28 de ani, una dintre marile patinatoare ale Rusiei. 

Cele două au rupt tăcerea despre relație în iulie 2022, într-o perioadă în care guvernanții din Rusia duceau o violentă luptă împotriva comunității LGBTQ.

+29 Foto
Daria Kasatkina și iubita Natalia Zabiiako / Foto: Instagram

Daria Kasatkina a vorbit despre orientarea sexuală: „Da, am o iubită”

Daria Kasatkina spunea în vara lui 2022 că are o iubită, dar și că i-a fost greu să vorbească public despre orientarea ei sexuală. Daria recunoștea atunci că „a fost puțin emoționată” și că „în Rusia este un subiect taboo”, apoi s-a deschis.

„Dacă am o iubită acum? Da! Nu am vorbit niciodată atât de deschis despre asta, în fața unei camere. Dar acum mă simt bine. Să te ferești pentru un timp atât de îndelungat e complicat. Trebuie să fii împăcat cu tine, ăsta e singurul lucru care contează”, a spus Kasatkina, potrivit Marca.

Kasatkina nu e primul nume important din circuitul WTA care-și face publică orientarea sexuală: Alison Van Uytvanck și Greet Minnen formează un cuplu.

Dariei Kasatkina: „În relația dintre două femei există o conexiune aparte”

Încă din aprilie 2021, Daria a abordat mai multe subiecte delicate, de la situația politică din Rusia, la orientarea ei bisexuală. 

„În relația dintre două femei există o conexiune aparte, mai ales la nivel emoțional. Între bărbați și femei apar mereu neînțelegeri. Nu știu de ce bărbații nu își asumă lucrurile astea în sport. Cert e că în Rusia, fiecare dezvăluire e tratată cu mult negativism.

Cred că nu e diferit nici în alte părți ale lumii, chiar dacă europenii sunt ceva mai talentați. Cu toate astea, cred că asta e calea corectă. De ce să te ascunzi?”, mai spunea Kasatkina într-un alt interviu, acordat celor de la Match TV.

+29 Foto
Daria Kasatkina și iubita Natalia Zabiiako / Foto: Instagram

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.