Euro 2024

Selecționerul Germaniei joacă tare: două vedete, out! » Dar testele cu Japonia și Franța l-ar putea costa postul

Timo Werner (dreapta) și Leon Goretzka (centru), out din lotul Germaniei. Foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 31 august 2023

Selecționerul Germaniei, Hansi Flick, a renunțat la Timo Werner (27 de ani) și la Leon Goretzka (28 de ani) pentru amicalele cu Japonia și Franța. Tabloidul Bild susține că aceste două meciuri i-ar putea fi fatale în cazul unor eșecuri.

Selecționerul Germaniei, Hansi Flick, tocmai a anunțat lotul pentru testele cu Japonia (9 septembrie) și Franța (12 septembrie). Unul din care lipsesc vedetele Leon Goretzka (Bayern) și Timo Werner (RB Leipzig)! O decizie surprinzătoare, chiar riscantă, întrucât tabloidul Bild susține că fostul antrenor al lui Bayern își joacă postul în meciurile amintite!

Posibili înlocuitori pentru Hansi Flick: Nagelsmann, Sammer sau Glasner

„Două eșecuri și Flick va pierde și ultima brumă de susținere pe care o mai are. Prea mare ar fi pericolul ca Euro 2024, a cărui gazdă vom fi, să se transforme în următorul coșmar. Altădată mândra națiune germană s-ar fărâma pur și simplu”. Tot cu el pe bancă, Mannschaftul a fost eliminat de la Mondialul 2022, desfășurat în decembrie, încă din faza grupelor!

Bild avansează numele a trei antrenori care i-ar putea lua locul lui Flick: Julian Nagelsmann, liber după ce a fost dat afară de Bayern, în martie, fostul internațional Matthias Sammer, consilier la Borussia Dortmund, și Oliver Glasner, care s-a despărțit la finele sezonului trecut de Eintracht Frankfurt.

Germania n-a câștigat decât 4 din ultimele 16 meciuri susținute

Dintre jucătorii lăsați în afara lotului, Goretzka a și reacționat, frustrat, pe contul său de Instagram: „Sunt extrem de dezamăgit de decizia surprinzătoare de a nu fi luat la națională în septembrie. În ultimele săptămâni m-am simțit foarte bine din nou și eram nerăbdător să-mi aduc contribuția, astfel încât să putem reveni pe drumul succesului ca echipă. Germania merită asta!”. 

Nemții n-au câștigat decât patru din ultimele 16 meciuri susținute!

6 milioane de europe an este salariul lui Hansi Flick la naționala Germaniei. Numit selecționer în 2021, are contract până-n 2024

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.