Liga 1

Vassaras chiar ne ia la mișto! Delegarea de la Voluntari - CFR Cluj i-a șocat și pe arbitri

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  Friday, 01 September 2023

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a anunțat delegările pentru meciurile de sâmbătă din Liga 1. Iar pentru duelul dintre FC Voluntari și CFR Cluj l-a ales pe Florin Andrei, din Târgu Mureş, care a făcut praf confruntarea dintre Hermannstadt și U Cluj, de etapa trecută.

În meciul jucat luni, la Sibiu, U Cluj a solicitat un penalty în minutul 29, la duelul dintre Daniel Popa și portarul Vlad Muțiu. 

„Centralul” Florin Andrei a considerat că atacantul clujenilor a simulat i-a dat „galben” și nu a schimbat decizia nici măcar după ce a revăzut faza pe monitorul de la marginea terenului!

+9 Foto
sursă foto: captură DigiSport

Decizia i-a siderat pe comentatorii DigiSport, Dan Ștefănescu și Adrian Soare, care au replicat în cor: „E penalty, nu e simulare”.

Contactați de GSP, un fost arbitru FIFA și un actual central au comentat momentul și s-au arătat surprinși de modul în care a gestionat Florin Andrei faza.

„E penalty clar!”, a spus unul dintre ei, în timp ce celălalt a avut o poziție mai dură: „Admit că te poți păcăli în timpul meciului, în dinamica fazei, dar, când te cheamă la monitor, vezi și revezi faza, și rămâi pe aceeași decizie, atunci e clar inexplicabil! De neacceptat!”.

Decizia de acum a lui Vassaras i-a șocat inclusiv pe restul arbitrilor din Superligă care nu înțeleg cum un „central” care a greșit grav poate să fie delegat imediat la alt joc.

La Voluntari - CFR Cluj asistenți lui Andrei Florin sunt Ferencz Tunyogi din Zalău și Adrian Vornicu din Iași. Ovidiu Haţegan revine în camera VAR, ajutat de Vlad Bârleanu din București.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.