Liga 1

Incredibil: galeria lui Dinamo s-a autoevacuat din Giulești! Care e motivul

Rapid - Dinamo în runda #8 din Superliga » Galeria „câinilor” s-a autoevacuat, nemulțumită că nu a fost lăsată să-și afișeze scenografia.

Articol de Vlad Nedelea, Andrei Petrescu, Iosif Popescu (video)  —  vineri, 01 septembrie 2023

Rapid - Dinamo în runda #8 din Superliga » Galeria „câinilor” s-a autoevacuat, nemulțumită că nu a fost lăsată să-și afișeze scenografia.

Dacă ultrașii Rapidului s-au răfuit cu Jandarmeria din cauza controlului de la intrare, galeria lui Dinamo a mers mai departe și a decis să părăsească arena, a pus în practică ceea ce rapidiștii au enunțat la nivel de amenințări.

Jandarmeria: „Coregrafia de mari dimensiuni putea pune în pericol siguranța spectatorilor”

Iată precizările făcute de către Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București:

„Pe timpul accesului în arena sportivă, suporterii oaspeți au solicitat pătrunderea cu o coregrafie de mari dimensiuni. Aceasta nu a fost permisă de către organizatorul competiției sportive și de către observatorul de joc din cauza dimensiunii acesteia care putea pune în pericol siguranța spectatorilor, mai ales în contextul folosirii concomitente a unor materiale pirotehnice

Din acest motiv, suporterii oaspeți au refuzat să mai asiste la partida de fotbal, părăsind arena sportivă”

În ciuda a ceea ce susține Jandarmeria, un suporter al lui Dinamo, care a vorbit cu GSP la ieșirea din stadion, afirmă că autoevacuarea a fost cauzată de faptul că nu toți fanii lui Dinamo au putut intra pe stadion: „Am ieșit pentru că nu au fost lăsați să intre și ceilalți care au avut bilet. Era normal să intre toată lumea pe teren. Trebuia să intrăm toți, nu să rămână jumătate dintre noi afară, și jumătate în interior. Asta e hoția din România!”.

600 de biletea primit galeria lui Dinamo pentru derby-ul cu Rapid

Pe timpul plecării galeriei oaspete din arena sportivă, au avut loc provocări între suporterii celor două echipe, moment în care oaspeții au aruncat cu două petarde către rapidiștii dispuși în Peluza Sud. În acest context, un suporter a fost rănit și a fost transportat la echipajul de ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În acest moment, efectuăm verificările necesare identificării făptuitorilor, pentru aplicarea măsurilor legale ce se impun.

Atragem din nou atenția asupra pericolului reprezentat de materialele pirotehnice, subliniind faptul că deținerea și folosirea acestora sunt ilegale și se pedepsesc conform cadrului legal în vigoare.

- Comunicat Jandarmerie

VIDEO. Imagini cu fanii lui Dinamo care părăsesc arena din Giulești

>

Mai multe articole de actualitate din Superliga: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.