Liga 1

Cel mai dur discurs după ce România a primit INTERZIS în Europa: „Ne-au zâmbit pe la TV, a fost un circ! Au luat sute de milioane și n-au făcut nimic” + reproșuri și pentru Hagi

Articol de Remus Dinu  —  sâmbătă, 02 septembrie 2023

Jean Vlădoiu, fost golgeter în prima divizie și un nume important în anii '90, face o radiografie dură a situației actuale a fotbalului românesc. Eliminările echipelor românești din cupele europene au provocat un discurs fără menajamente al fostului atacant al naționalei.

Într-un interviu acordat sâmbătă Gazetei Sporturilor, Vlădoiu, 54 de ani, a enumerat câteva cauze pentru care fotbalul românesc a ajuns pe marginea prăpastiei. Charlie” se ia de patronii din România și concluzionează dur: „În ultimii ani, fotbalul nostru a fost un circ!”.

Jean Vlădoiu: „Cei care au câștigat sute de milioane din fotbal n-au făcut absolut nimic!”

„Nu întâmplător fotbalul românesc este unde este. Oamenii care investesc se tot vaită că au investit și au pierdut bani... Ascultați-mă ce vă spun, n-au pierdut bani! Au câștigat bani din fotbal! Unii dintre ei, sute de milioane! 

Dacă stăm să ne gândim ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani, cei care au câștigat sute de milioane din fotbal n-au făcut absolut nimic, în afară că au dat salarii angajaților. Însă câștigând foarte mulți bani, ei n-au făcut absolut nimic pentru fotbalul românesc!”, a spus Vlădoiu, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.ro.

Jean Vlădoiu: „În ultimii ani, fotbalul românesc a fost un circ!”

Acesta și-a continuat opinia vehementă:

„Asta e! Acum ne văităm că n-avem rezultate și că am ajuns în lumea a treia. Dar noi nici în lumea a treia nu suntem în stare să avem o echipă care să ne reprezinte în grupele unei cupe europene! 

Sunt în grupe unele țări cu care, pe timpul meu, mi-aduc aminte că se punea problema câte goluri să le dăm pentru a face golaveraj. 

Jean Vlădoiu

Au trecut anii, iar noi am stat într-un show creat în campionatul nostru de anumite personaje din fotbal, care ne-au tot zâmbit pe la televizor și ne-au spus ce fac și ei și că «Vai, să vedeți ce fac, nu mai cum cu cine să mă bat prin campionatul ăsta». Un circ! În ultimii ani, fotbalul românesc a fost un circ!”.

Vlădoiu crede că Hagi a procedat greșit: „Ambiție românească”

Punctual, fostul atacant de la Dinamo, Steaua și Rapid a numit singurele proiecte din România care-i inspiră încredere, fiind de părere că Gică Hagi a greșit când nu a amânat meciul cu Universitatea Craiova, jucat cu doar trei zile înaintea deplasării de la Helsinki.

„În afară de CFR Cluj, acum e și Sepsi, care-i o altă echipă serioasă, acum mai vine și Rapid, în rest noi tot așteptăm... Până când oamenii ăștia nu-și vor da seama că trebuie să ia lucrurile mai în serios și că trebuie să ia jucători de valoare pentru a avea rezultate și în cupele europene... 

Nu vedeți și Hagi? Ambiție românească... Să joci un meci cu trei zile înainte cu cei de la Craiova, dar să pierzi apoi șansa să iei 3 milioane (n.r. - din Conference League) și să fii eliminat. 

Farul avea cele mai mari șanse din toate echipele. Sepsi a jucat foarte bine, a fost la un pas de calificare, chiar nu avem ce să le reproșăm. Clubul ăsta e într-o creștere de la an la an, jos pălăria!

Dar, din păcate, sunt foarte puține cluburi care fac lucrul ăsta. Până nu dispare circul... Mai intervine și politicul, care se implică mai mult decât ar trebui în fotbal și ne văităm apoi că am ajuns unde am ajuns. Nu întâmplător am ajuns unde am ajuns”, a mai declarat Jean Vlădoiu. 

Nimeni în grupe 

Ultima oară când fotbalul românesc n-a avut reprezentante în grupele cupelor europene s-a întâmplat în stagiunea 2018-2019. Contrapeformanța se repetă în acest sezon, unul în care, rând pe rând, toate echipele importante de la noi s-au „împotmolit” lamentabil pe plan european.

În această campanie europeană, Farul, campioana României, a bifat două rușini istorice: prima eliminare în fața unei echipe din Moldova și întâia în duelurile cu finlandezii. În comparație, Klaksvik, campioana Insulelor Feroe, va evolua în grupele Conference League, competiție unde România a primit interzis!

Pentru prima dată în istorie, Insulele Feroe va fi reprezentată în grupele cupelor europene, acolo unde vor lua startul și echipe din Islanda, Finlanda sau Kosovo.

VIDEO Dumitru Dragomir, în direct la GSP Live dur: „O să ajungem să ne bată și Malta!”

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.