Nationala

Conducătorul din SuperLigă îi bate obrazul lui Edi Iordănescu: „Ne așteptam să fie convocat. Suntem prea departe să se uite la noi”

Selecționerul Edi Iordănescu

Articol de Daniel Grigore  —  sâmbătă, 02 septembrie 2023

Attila Hadnagy (42 de ani), directorul general de la Sepsi, s-a declarat nedumerit de convocările făcute de selecționerul Edi Iordănescu pentru meciurile naționalei din această lună, cu Israel (9 septembrie), respectiv Kosovo (12 septembrie).

Sepsi este una dintre echipele în vogă în fotbalul românesc. Covăsnenii sunt neînvinși în primele 5 meciuri de campionat pe care le-au jucat și au fost la un pas de calificarea în grupele Conference League, deși au întâlnit un adversar complicat, pe Bodo/Glimt, liderul din Norvegia.

Deși scheletul echipei este format din câțiva jucători români, precum Roland Niczuly, Nicolae Păun, Cosmin Matei și Marius Ștefănescu, niciunul dintre aceștia nu a fost convocat la echipa națională de seniori a României pentru duelurile cu Israel și Kosovo din preliminariile EURO.

Situația l-a nedumerit pe Attila Hadnagy, directorul general de la Sepsi, care i-a bătut obrazul selecționerului Edi Iordănescu.

Sepsi îi bate obrazul lui Edi Iordănescu după convocările anunțate astăzi

„Ne așteptam ca Ștefănescu să fie convocat la echipa națională, dar cred că Sfântu Gheorghe este prea departe să se uite și la noi. Nu l-am întrebat pe Ștef dacă a fost sunat sau nu. Mi se pare un mare semn de întrebare. Nici măcar acum, când eram foarte aproape să ajungem o echipă foarte bună a Europei.

Pe lângă Ștefănescu puteau să se ducă și Nicolae Păun, și Roland Niczuly și mai sunt jucători... un Cosmin Matei, care este în formă maximă. Nu știu de ce, am făcut performanță și băieții sunt în formă foarte bună.

Nu știu cum au fost făcute selecțiile. Cred că și dacă intram în grupe nu era selecționat niciun jucător”, a afirmat Hadnagy, conform iamsport.

Dintre fotbaliștii menționați de Hadnagy, Păun, Ștefănescu și Matei au jucat deja pentru echipa națională, primii doi chiar în perioada recentă, fiind convocați în trecut de Edi Iordănescu.

Explicațiile lui Edi Iordănescu

Într-un mesaj public transmis prin intermediul FRF, Iordănescu a făcut o trimitere și la jucătorii care nu au prins lotul:

„Selecția pentru aceste două partide nu s-a bazat doar pe talentul individual. Mai sunt jucători pe care îi monitorizăm, au fost alături de noi și forma lor la club este bună, dar am preferat la acest moment, pentru o provocare de acest nivel, să mizăm pe jucători cu mai multă experiență la națională și care au fost mai mereu parte a acestui nucleu.

Totodată, sunt fotbaliști care ar putea reveni în circuitul naționalei, dacă evoluțiile lor bune recente vor deveni o constantă”.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.