Campionate

Arsenal - Manchester United 3-1 » Declan Rice și Gabriel Jesus aduc toate cele 3 puncte pentru „tunari” în ultimele minute

+20 Foto
Foto: Getty Images

Articol de Vlad Roșu  —  duminică, 03 septembrie 2023

Arsenal s-a impus dramatic în fața lui Manchester United, scor 3-1, într-o partidă din runda cu numărul 4 din Premier League. 

Arsenal venea după o remiză cu Fulham, scor 2-2, în timp ce Manchester United trecuse la limită de Nottingham Forest, 3-2. Cele două s-au înfruntat în această seară pe „Emirates”, în capul de afiș al rundei din Premier League. 

Arsenal, victorie în prelungiri cu Manchester United

Trupa de pe Old Trafford a deschis scorul în minutul 27, prin Marcus Rashford. Acesta a primit balonul în banda stângă, a driblat doi adversari, și l-a învins pe Ramsdale cu un șut puternic, care înainte să intre în plasă a atins bara din stânga. 

+20 Foto
Foto: Getty Images

La numai două minute distanță, Arsenal a reușit să egaleze prin Martin Odegaard. La capătul unei combinații între Saka și Martinelli, brazilianul l-a găsit pe Odegaard liber la 11 metri, iar nordicul l-a învins pe Andre Onana cu un șut puternic, pe jos, în colțul drept. 

La 13 minute de la reluarea jocului, londonezii au primit penalty după ce Casemiro l-a faultat pe Kai Havertz în careu. Anthony Taylor a hotărât să consulte sistemul VAR și a întors decizia. 

Finalul partidei de la Londra a fost unul incendiar. Mai întâi, Manchester United a trecut temporar în avantaj, prin Alejandro Garnacho (88). Argentinianul a fost lansat excelent în adâncime de Casemiro, a ajuns în postură de unu la unu cu Ramsdale și a marcat. Reușita a fost anulată însă pe motiv de ofsaid, după analiza VAR. 

Dacă golul lui United nu s-a pus, cele două marcate de Arsenal în prelungiri aveau să decidă soarta partidei. Mai întâi, Declan Rice i-a dus în avantaj pe „tunari” în mnutul 90+7. Saka a centrat din coner, balonul a ajuns la Rice, iar fostul mijlocaș de la West Ham l-a învins pe Onana cu un șut de la 8 metri, ajutat și de devierea lui Jonny Evans

Gabriel Jesus, intrat pe teren pe parcursul meciului, avea să stabilească scorul final în minutul 90+10. Cu United lansată în atac, forțând egalarea, trupa lui Mikel Arteta a profitat. Fabio Vieira a recuperat mingea în preajma propriului careu și a pasat lung către Gabriel Jesus. 

Fostul atacant al rivalei Manchester City a ajuns în careul oaspeților, l-a fentat pe Diogo Dalot și l-a executat pe Onana cu un șut plasat, din câțiva metri. 

S-a terminat 3-1 pentru Arsenal, formație care ocupă locul 5 în Premier League, cu 10 puncte. Manchester United e pe 11, cu 6 puncte. 

Clasamentul actualizat din Premier League

Final: Arsenal - Manchester United 3-1

Arsenal - Manchester United, echipe de start

Arsenal: Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Zincheko - Odegaard, Rice, Havertz- Saka, Nketiah, Martinelli
Rezerve: Raya - Smith Rowe, Jorginho, F. Vieira, G. Jesus, Trossard, R. Nelson, Kiwior, Tomiyasu
Antrenor: Mikel Arteta

Manchester United: Onana - Wan-Bissaka, Lindelof, L. Martinez, Dalot - Casemiro, Eriksen - Antony, B. Fernandes, Rashford - Martial
Rezerve: Bayindir - Pellistri, D. Gore, Mejbri, Hojlund, Garnacho, Maguire, Reguilon, J. Evans
Antrenor: Erik Ten Hag

Stadion: Emirates (Londra)
Arbitru: Anthony Taylor

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.