Campionate

Start ca Ronaldo! Jude Bellingham, unic în TOP 5 Europa, după victoria pe Bernabeu: „Mi-au tremurat picioarele”. Antrenorul e încântat de el

Jude Bellingham e primul jucător care marchează în fiecare din primele patru partide la Real Madrid, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 03 septembrie 2023

La 20 de ani, Jude Bellingham e primul jucător care marchează în fiecare din primele patru partide la Real Madrid, precum Cristiano Ronaldo, în 2009. Are 5 goluri, ultimul la 2-1 cu Getafe. Datorită lui, „los blancos” au maximum de puncte.

Are doar 20 de ani, de-abia împliniți, însă Jude Bellingham s-a adaptat atât de repede la Real, ca un jucător de mare experiență.

Cumpărat de Madrid cu 103 milioane de la Borussia Dortmund în această vară, englezul a debutat sâmbătă pe noul „Bernabeu" (arată ca un OZN cu acoperișul tras) și a fost la fel de influent în jocul blanco. A înscris golul decisiv în al 5-lea minut de prelungire, 2-1 cu Getafe.

Jude Bellingham, unic în Top 5 Europa

E primul jucător de la Cristiano Ronaldo (în 2009) care marchează în primele patru partide la Real. Numai Pepillo mai reușise o asemenea performanță în istoria clubului, în 1960.

Bellingham are cinci goluri și un assist (unic în Top 5 Europa în actuala stagiune), nu e doar golgheterul LaLiga, ci a adus victoria liderului în ultimele trei întâlniri, la 3-1 cu Almeria, 1-0 cu Celta și 2-1 cu Getafe.

„În momentul golului, a fost cel mai mare zgomot pe care l-am auzit vreodată pe un stadion de fotbal. Nu mi-a venit să cred. Iar când s-a cântat «Hey, Jude», la sfârșit, m-am oprit să ascult. Îmi tremurau picioarele", a povestit noul star blanco. „Știu că pentru asemenea clipe m-au cumpărat. Pot să o fac și trebuie să continui".

Secretul lui Jude Bellingham la Madrid

Despre numărul 5, principalul marcator al Realului, Carlo Ancelotti a spus la conferință: „Nu mă surprinde calitatea lui, în schimb, mă surprinde că înscrie atât de mult. E surprinzător pentru toți. Poate da 15 goluri cu ușurință. Se mișcă foarte bine, de aceea marchează atât de des".

Antrenorul dezvăluie și secretul lui Jude. Unul simplu. „I-am arătat videoclipuri de la Dortmund pentru a evidenția ce ne-a atras la el. Nu trebuie decât să facă același lucru aici". 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.