Opinii

Stafia din Ghencea

Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  Sunday, 03 September 2023

Cu un vârf de atac, kosovarul A. Rrahmani, de valoarea golgheterului Dugandzic (accidentat), Rapid a surclasat-o pe Dinamo cu 4-0. După o jumătate de ceas oarecum egală, giuleștenii au luat meciul pe cont propriu și și-au spulberat adversarii.

Clară, victoria le-a dat dreptate conducătorilor clubului, care au ignorat sugestiile privind demisia lui Bergodi. Arătând răbdare și înțelepciune, ei au judecat corect, italianul fiind un tehnician priceput și ponderat. Cu scaun la cap. 

Astfel, Șucu et Comp. au ajutat Rapidul să depășească momentele neplăcute și, treptat, să se pună pe picioare.

Mă îndoiesc însă că formația vișinie, din ce în ce mai închegată și mai robustă, va câștiga titlul spre a onora Centenarul. Nu-l va câștiga. Dar va fi, și datorită atmosferei extraordinare din Giulești, din ce în ce mai greu de bătut.

Albion Rrahmani la Rapid - Dinamo

Cu Dinamo, în ciuda acestui eșec dureros, n-aș fi foarte critic. Vorbim totuși despre o nou-promovată. Chiar despre una care, din pricini financiare știute, nu dispune de un lot competitiv. 

Burcă se agită, însă nu-i de crezut că va reuși să spargă plafonul cu efectivul actual. Acesta trebuie întărit, iată de ce apreciez că maximum ce-și poate propune Dinamo în clipa de față e un loc de mijloc în play-out.

În rest, n-am înțeles reacția galeriei "câinilor". Posibil ca Jandarmeria să fi făcut, specialitatea casei, exces de zel când nu i-a permis să intre în stadion cu o anume scenografie. Bannere etc. 

Ceea ce nu însemna că fanii roș-albi ar fi trebuit să se ambiționeze și să meargă acasă! N-au procedat normal, căci datoria lor era să rămână și să-și încurajeze favoriții. Prietenul la nevoie se cunoaște, nu?

Cum FCSB, dezlănțuită, irezistibilă, i-a produs daună totală Universității Craiova, asta într-o singură repriză!, n-ar fi de comentat abundent pe marginea unui duel dezechilibrat. 

Dacă FCSB a dovedit că se poate descurca de minune în absența lui Fl. Coman, cu condiția ca Olaru, MVP sâmbătă, Tavi Popescu și Compagno (obligatoriu în primul "11") să fie în dispoziție de joc, Craiova a dezamăgit. A fost o umbră până la pauză, o stafie. De nerecunoscut.

În măsura în care va continua să joace ca în Ghencea, fără chef și fără vlagă, parcă rătăcită, ea nu va cuceri titlul nici acum, nici niciodată! 

Cât timp vedetele A. Ivan și Mitriță, de la acesta au plecat două dintre golurile vicecampioanei, vor avea mai multe pretenții decât realizări, visul lui Rotaru de a-și vedea echipa încoronată campioană se va amâna sine die.

Apropo, să mă ierte vechiul meu prieten Sorin Cârțu, consider că Edi Iordănescu n-a greșit când i-a lăsat pe cei doi olteni în afara listei pentru confruntările cu Israel și Kosovo. 

Nu că Pușcaș, fără niciun minut jucat pentru Genoa în cele 4 meciuri ale stagiunii în curs!, ar fi mai în formă, nu e. Dar nici convocarea lui A. Ivan și Mitriță nu s-ar fi justificat întrucât ei, capricioși, tot oferă de la o vreme scuze, nu goluri. Sunteți de altă părere?

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.