Campionate

Pericol pentru Dan Petrescu. Al 4-lea meci la rând fără victorie în Coreea de Sud: „Nu-i poți învăța pe jucători să aibă noroc”

Dan Petrescu

Articol de Theodor Jumătate  —  Sunday, 03 September 2023

O perioadă dificilă. Dan Petrescu nu a mai învins de o lună cu Jeonbuk Hyundai Motors. A făcut doar 0-0 în deplasare cu Jeju United și echipa a căzut pe locul 5 în Coreea de Sud.

O lună și jumătate, de la începutul lui iunie și până la jumătatea lui iulie, Dan Petrescu și Jeonbuk Hyundai Motors au mers foarte bine. 

Șase victorii, un egal și o înfrângere, echipa urcase pe podium, antrenorul părea că deține controlul.

Dan Peterscu, un singur succes în ultimele 6 etape în Coreea de Sud

De atunci, ceva s-a rupt la formația lui Petrescu. Șase etape, un singur succes, trei remize și două eșecuri. Jeonbuk nu a mai învins în campionat din 6 august, de la 2-0 cu Incheon. Au urmat trei egaluri și o înfrângere.

Dan Petrescu: „E dezamăgitor că nu am câștigat nici acum"

Înaintea partidei din deplasare cu Jeju United, care pierduse precedentele două dueluri, tehnicianul declara în presa locală: „E timpul să învingem din nou". Dar tabela a rămas ca la startul partidei, 0-0. Și verzii au căzut pe locul 5 în campionatul sud-coreean.

„E dezamăgitor că nu am câștigat nici acum. Băieții s-au luptat. Totuși, chiar dacă îi înveți pe jucători să șuteze și să paseze, chiar dacă îi înveți tactică, nu-i poți învăța să aibă noroc. Ne-am creat multe ocazii, dar n-am înscris niciun gol", a regretat Petrescu. „Spre deosebire de noi, Jeju nu a avut atâtea șanse".

Dan Petrescu rămâne o lună fără cinci jucători. Pleacă la națională

Antrenorul a mai primit o veste rea: la jumătatea lui septembrie, va pierde cinci fotbaliști, care vor participa la Jocurile Asiatice. 

„E păcat că vom rămâne o lună fără cinci jucători", s-a plâns Petrescu. "Dar, dacă aceasta este situația, trebuie să o respectăm". Petrescu nu se poate opune regulilor din Coreea de Sud.

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.