Formula 1

Bossul de la Mercedes îl ia peste picior pe Verstappen, în ziua istorică din F1: „Record pentru Wikipedia. Nu citește nimeni așa ceva”

+14 Foto
Toto Wolff // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 03 septembrie 2023

Toto Wolff (51 de ani), director, CEO și acționar la Mercedes F1, a comentat acid recordul stabilit astăzi de rivalul Max Verstappen (25). Olandezul de la Red Bull a devenit primul pilot care câștigă 10 curse consecutive de Formula 1.

Deși a plecat al doilea la Monza, Max Verstappen a trecut primul linia de finiș în Marele Premiu al Italiei și a devenit primul pilot din istoria Formula 1 cu 10 victorii la rând.

Recordul stabilit de Verstappen l-a lăsat indiferent pe Toto Wolff, directorul rivalilor de la Mercedes. Wolff a trasat o paralelă cu perioada în care Mercedes domina competiția, sugerând că Verstappen nu are suficientă concurență din partea colegului de echipă, Sergio Perez.

Toto Wolff, bossul de la Mercedes, îl ia peste picior pe Max Verstappen

„Situația noastră era puțin diferită. Noi aveam 2 piloți care luptau unul împotriva celuilalt pentru victorii.

În orice caz, nu știu dacă îi pasă de astfel de recorduri. Pentru mine nu ar fi important așa ceva, statisticile astea sunt pentru Wikipedia și oricum nu le citește nimeni”, a afirmat Wolff, citat de PlanetF1.

Cu victoria de astăzi, Verstappen a ajuns la 12 curse câștigate în acest sezon. Celelalte două au fost câștigate de colegul său de la Red Bull, Sergio Perez.

47 de victoriiare Verstappen acum în Formula 1. Doar Alain Prost (51), Sebastian Vettel (53), Michael Schumacher (91) și Lewis Hamilton (103) sunt peste el

În clasamentul constructorilor, Mercedes este a doua, cu 273 de puncte, 310 sub Red Bull. Lewis Hamilton, pilotul fruntaș de la Mercedes, este doar al patrulea în ierarhia piloților, sub Verstappen, Perez și Fernando Alonso.

Mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.