Liga 1

Fanii clubului din Superligă, revoltați de imaginile difuzate de TVR: „În miezul zilei, pe televiziunea națională, suntem înjurați”

Captură foto din filmulețul respectiv (cuvintele obscene de pe cabina telefonică au fost blurate de redacția GSP)

Articol de Sergiu Alexandru  —  Tuesday, 05 September 2023

Fanii lui U Cluj s-au revoltat pe Facebook după ce au constat apariția unor cuvinte triviale la adresa echipei lor într-un film animat, în limba maghiară, difuzat de TVR 1.

Luni, 4 septembrie, în timpul emisiunii „Maghiara de pe unu” de la ora 15:00, a fost difuzat filmul animat „Matyas, Matyas”. Producția de 13 minute îi aparține regizoarei Cecilia Felmeri și a fost realizată în 2010.

Fanii U Cluj se revoltă după o emisiune a TVR

În animația respectivă apare un cadru cu o cabină telefonică, situată, potrivit stiridecluj.ro, în Piața Unirii din Cluj. Iar pe aceasta erau scrise cuvinte obscene, inclusiv o înjurătură la adresa lui U Cluj: „C***ă”, „P**a” și „M**e U”.

Captură foto din filmulețul respectiv (cuvintele obscene de pe cabina telefonică au fost blurate de redacția GSP): 

Fanii celor de la U Cluj s-au revoltat și au postat un mesaj de protest pe Facebook.

„Azi, 4 Septembrie, 2023. La ora 15:00 pe TVR, este obișnuita emisiune în limba maghiară. 

Nimic neobișnuit, nimic de obiectat. Se difuzează animația Mátyas, Mátyas - regizor Felmeri Cecilia. Nimic neobișnuit, dar avem de obiectat! Nimic neobișnuit, pentru că suntem obișnuiți cu incompetența presei, televiziunilor în general, celei naționale în special. De ce obiectăm? Suntem revoltați și ne vine să facem multe, obiectăm zicem elegant, ca să nu depășim limitele academice. 

Păi mă oameni buni, noi nu știm cum să reacționăm, când în miezul zilei, pe televiziunea națională, Universitatea Cluj este înjurată. Așteptăm sugestii din partea voastră, în comentarii și în egală măsură, suntem interesați de o poziție oficială din partea Televiziunii Naționale, în ceea ce privește această întâmplare.

- comunicat Șepcile roșii.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.