Tenis

Incident la US Open » Zverev a oprit meciul: „A strigat cea mai faimoasă frază a lui Hitler! E incredibil!”

Articol de Sergiu Alexandru  —  marţi, 05 septembrie 2023

Alexander Zverev (12 ATP, 26 de ani) s-a calificat în sferturile de finală a US Open după un meci dramatic, 6-4, 2-6, 6-2, 4-6, 6-3 cu italianul Jannik Sinner (6 ATP, 22 de ani). Neamțul a fost deranjat de un fan în timpul meciului, care a strigat „Deutschland uber alles (n.r- Germania peste toți)”, scandare asociată cu nazismul.

Meciul a avut parte, în setul decisiv, de un moment tensionat. La scorul 2-2, când se pregătea să servească, Alexander Zverev a oprit meciul. S-a dus la arbitrul James Keothavong și i-a atras atenția în cazul unui spectator. 

„A strigat cea mai faimoasă frază a lui Hitler. E de neacceptat! E incredibil!”, i s-a plâns Zverev arbitrului de scaun.

FOTO. Momentul în care Alexander Zverev oprește meciul cu Sinner, apoi respectivul spectator este evacuat din arenă

Ulterior, arbitrul s-a întors către spectatori și a întrebat: „Cine a zis asta?”. Ulterior, bărbatul care l-a deranjat pe Zverev a fost identificat și a fost scos din arenă.

„O remarcă disprețuitoare i-a fost adresată lui Alexander Zverev. Suporterul a fost identificat și escortat în afara stadionului”, a declarat, după meci, Chris Widmaier, purtătorul de cuvânt al Asociației de Tenis din SUA.

VIDEO. Slogan nazist strigat în arenă în timpul meciului Alexander Zverev - Jannick Sinner

După meci, la conferință, Zverev a explicat ce s-a întâmplat.

„A început să cânte imnul folosit în vremea lui Hitler. A spus «Deutschland uber alles (n.r- Germania peste toți)» și mi s-a părut prea mult. Ar fi fost urât din partea mea dacă nu reacționam. Era în primele rânduri și cred că multă lume l-a auzit. Sunt german și nu sunt mândru de istoria țării, așa că nu puteam să tolerez așa ceva”, a declarat Zverev, potrivit SkySports.

De ce Zverev s-a simțit lezat

„ Deutschland uber alles” este primul vers din „Deutschlandlied”, imnul Germaniei și este asociat în prezent cu nazismul. 

În perioada nazistă, în Germania se intonau doar primele două strofe, din cele trei. Ulterior, după unificarea Germaniei în 1990, imnul a fost păstrat, dar acum se intonează doar a treia strofă și se descurajează cântarea primelor două, implicit a versului „Deutschland uber alles”.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.