Opinii

A cucerit America!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  marţi, 05 septembrie 2023

O lume întreagă anticipa că lui Messi și lui Inter Miami li se va înfunda de data asta. Întâlneau în deplasare pe Los Angeles FC, campioana en titre a Americii, formația italianului Giorgio Chiellini și, printre alții, a mexicanului Carlos Vela, ex-Bromwich Albion și Real Sociedad. Da' de unde! Oaspeții s-au desprins la 3-0 și le-au permis adversarilor să înscrie golul de onoare abia în minutul 90.

Deși învins fără drept de apel, veteranul Chiellini, de 9 ori campion cu Juventus Torino, a recunoscut că „Acest Inter e, de departe, cea mai bună echipă pe care am văzut-o în MLS!". De departe, "by far".

Astfel, Messi, Busquets, Jordi Alba et Comp și-au continuat marșul triumfal. Opera de seducere a Americii, de captivare, dovadă că vedete din toate domeniile au umplut tribuna din LA. De la Leonardo di Caprio la LeBron James, de la Magic Johnson la Selena Gomez și la Gerard Butler. N-au lipsit nici Prințul Harry și Meghan Markle, surprinși stând la rând ca să-l salute pe Leo.

Meciul Los Angeles FC - Inter Miami a avut parte de oaspeți de seamă

Cu atât mai tare putem vorbi despre o adevărată Messimanie cu cât biletele de intrare la LA, epuizate ca pâinea caldă, au costat între 750 și 2.500 de dolari! Messi e în curs să devină Messiah, ori chiar a devenit, nu?

Această admirație nemărginită arătată superstarului argentinian, cel mai talentat fotbalist de pe planetă, se justifică pe deplin. În sensul în care, după ce a refuzat oferta de 1,5 miliarde de dolari a saudiților de la Al Hilal, miliarde, ați reținut?!, Messi chiar a făcut minuni în Florida. Unde Inter ocupa, la sosirea lui, ultimul loc în clasament. Nu era slabă, ci foarte slabă. Ciuca bătăilor.

În numai 6 săptămâni, echipa s-a schimbat miraculos. Din 11 meciuri a obținut nouă victorii și două egaluri, a câștigat Cupa Ligilor, primul trofeu din istoria clubului, a cedat "lanterna roșie" și începe să viseze la calificarea în play-off. Principala contribuție la realizarea acestui salt trebuie atribuită lui Messi, autorul a 11 goluri și 8 assist-uri.

Deși Leo pare mai liber și mai implicat ca oricând, mai fericit chiar decât în epoca de glorie a Barcelonei, sigur că vraja se va rupe mai devreme sau mai târziu. Nimeni nu învinge mereu. Eșecul e parte din realitate.

De insistat însă asupra unui aspect. Impactul prezenței lui Messi în MLS e deja mai mare, în doar o lună și jumătate!, decât cel creat de legendarii Pele, Cruyff și Beckenbauer în anii '75-'80, el depășind până și interesul stârnit ulterior de venirile "monștrilor sacri" Beckham, Rooney și Ibrahimovici.

Din ce observ, și sper să nu greșesc, abia acum se poate afirma să soccerul, însuflețit de Messi, cucerește America. Iată o poveste frumoasă ce merită urmărită.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.