Liga 1

Gabi Torje povestește detaliul care l-a surprins la Farul lui Hagi: „E singura echipă din Liga 1 care face asta!” + Cum a pierdut 600.000 de euro

Torje povestește detaliul care l-a surprins la Farul lui Hagi: „E singura echipă din Liga 1 care face asta!” + Cum a pierdut 600.000 de euro

Articol de Ioana Mihalcea  —  joi, 07 septembrie 2023

Gabi Torje a debutat la 16 ani la Poli Timișoara, cu Gică Hagi antrenor, iar după 17 ani cei doi au lucrat din nou împreună la Farul, jumătate de sezon. Fotbalistul a făcut o comparație între Hagi de atunci și cel de acum.

„E exact ca un jucător care e la început de carieră, față de unul care la 30 de ani are o experiență mult mai mare. Calitățile dânsului de antrenor și de jucător nu pot fi contestate niciodată. Diferența o face doar experiența pe care o acumulezi lucrând cu oamenii. 

Acum am întâlnit un om care era la același nivel și fotbalistic, pentru că mai intra cu noi la antrenament, și profesional, ca experiență și pregătire a ceea ce înseamnă pentru jucători disciplină, alimentație, antrenament, odihnă, ședințe de pregătire... 

La Constanța am întâlnit ședințe de educație financiară, n-am întâlnit la nicio echipă! E singura echipă din țară care face în momentul acesta educație financiară pentru jucători. De ce? Pentru că sunt foarte mulți jucători tineri care au ce învăța. Eu, personal, am avut de învățat. 

E un fost fotbalist de la Gică Hagi de-acolo, care la 22 de ani a pus capăt carierei, n-a mai putut, a avut accidentări, s-a orientat spre drumul acesta. Acum are una dintre cele mai bune companii legate de educație financiară a tinerilor, cum să-și drămuiască banii și cum să rămână la bătrânețe liniștiți, cu bani în cont.

Chestia asta e peste tot în lume, pentru că tu te gândești că oricum o să faci bani. Și eu am avut perioade când am făcut foarte mulți bani și la fel de mulți bani am cheltuit. Te gândești «Lasă că vine salariul luna următoare». 

Eu în 2016 am făcut așa, am cheltuit de la mine și salariul n-a venit un an, toți banii de la Karabuk au fost pierduți, 600.000 de euro. Am cheltuit cu gândul că vor veni. Apoi, vine anul următor când trebuie să strângi cureaua și trebuie să faci anumite alegeri în viață, unde continui, dacă te bagi în afaceri”, a povestit Torje la „Un podcast”.

Gică Hagi și Gabi Torje în 2005

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.