Nationala

Ioan Andone a numit „tricolorul” care ne poate duce la EURO 2024: „E extraordinar! Poate să-ți câștige singur meciul, numai să știi să-l joci”

Ioan Andone îl sfătuiește pe Edi Iordănescu să le ia tare pe Israel și Kosovo. De asemenea, fostul tehnician e de părere că Alexandru Mitriță ar fi trebuit chemat la lot.

Articol de Vlad Nedelea  —  vineri, 08 septembrie 2023

Ioan Andone îl sfătuiește pe Edi Iordănescu să le ia tare pe Israel și Kosovo. De asemenea, fostul tehnician e de părere că Alexandru Mitriță ar fi trebuit chemat la lot.

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Antena 1)

Ioan Andone are încredere în potențialul lotului României și laudă calitățile extremei Valentin Mihăilă. 

VIDEO. Ioan Andone, interviu înainte de România - Israel 

>

- Domnule Andone, a venit pauza și avem mari speranțe că putem face un pas mare pentru calificare. Ce spuneți? 
- Să dea Domnul să rămânem la fel, pe locul 2, pentru că asta ne dorim toți. Sunt importante meciurile, dar nu sunt ușoare. Și-n Kosovo, și-n Elveția, am avut perioade de joc bune. N-am avut un meci excepțional! Doar perioade.

- Care ar fi cauza? 
- E presiunea mare. De ani de zile nu s-a mai calificat naționala la un turneu final și e o presiune în plus.

- Totuși, nu avem... 
- Deja au trecut anii. Și peste Răzvan Marin, și peste Stanciu, peste toți. Cred că acum e momentul să arate ceva. Normal că trebuie să fie susținuți de public, să arate că pot. Cred că se poate să luăm 6 puncte din următoarele două jocuri.

- Deci vreți maximum. 
- Clar! Îți dai seama că vom juca cu stadionul plin, cu 50.000 de oameni.

- Da, însă spuneați de presiune. Să nu fie o armă cu două tăișuri! 
- Nu cred. Uite, în Elveția, când nu mai aveau nicio șansă, au existat sclipirile lui Mihăilă. Acele două goluri fantastice! Copilul ăsta este un jucător extraordinar și poate să-ți câștige singur meciul, numai să știi să-l joci, unde și când trebuie. Cred că vor putea să câștige ambele jocuri, dar doar împinși de public din spate.

Ioan Andone: „Să ne ducem peste ei”

- Se vorbește mult dacă Edi Iordănescu îl mai vrea sau nu pe Mitriță. Lipsește iar! 
- În opinia mea, un selecționer trebuie să cheme la lot și să facă o echipă din cei mai buni jucători. Cei care se află în cea mai bună formă. Nu trebuie să mergi pe experiență! Care-i în formă, ia-l și pune-l să joace! Dacă mergi pe idei preconcepute, dacă stai să te gândești că a mai fost în trecut și poate n-a jucat bine, nu e OK! Iar Mitriță a arătat că e cel mai bun jucător al Craiovei. Că dacă el nu merge, nu merge echipa. Mitriță ar trebui luat și băgat în teren. Dacă eram antrenor, mă rog, selecționer, asta făceam. E mai important rezultatul decât orgoliile.

- Cum ar trebui abordate partidele? 
- E normal să ne ducem peste ei, să facem presing agresiv! Trebuie să-i ținem în terenul lor și să marcăm rapid. Cred că Edi își cunoaște echipa, dar e important să-ți arăți calitățile foarte bine în fața Israelului sau a celor din Kosovo. Nu jumătăți de măsură.

- Israel a arătat vulnerabilă. Nu e nici Zahavi. E clar că nu-i de nivelul Elveției sau mai bună. 
- Elveția e clar cea mai bună din grupă și trebuie să recunoaștem că am avut șansă la acel 2-2. Dar echipele astea, ca Israel sau Kosovo, trebuie să le batem. Avem valoare pentru a bate Israelul și Kosovo! Doar așa putem emite pretenții la turneul final.

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de România - Israel, din preliminariile EURO 2024

>

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.