Euro 2024

„Victoria noastră n-a fost un accident” » Selecționerul Ungariei explică unde s-a făcut diferența în victoria cu Serbia

Ungaria s-a impus cu 2-1 în Serbia și conduce detașat grupa G. Foto: valogatott.mlsz.hu

Articol de Daniel Scorpie  —  Friday, 08 September 2023

Ungaria și-a consolidat primul loc în grupa G în preliminariile EURO 2024 și rămâne neînvinsă de aproape un an: „N-am căzut după golul primit și prima parte ne-a aparținut. În repriza secundă, care a fost a sârbilor, am știut să suferim și am avut și puțin noroc”, a declarat selecționerul Marco Rossi, după victoria cu Serbia, scor 2-1.

Ungaria rămâne neînvinsă în grupa G după patru meciuri și s-a distanțat la trei puncte de locul al doilea, ocupat de învinsa ei de la Belgrad, 2-1 cu Serbia. Maghiarii și-au prelungit serie fără eșec la 7 partide, ultimul fiind pe 26 septembrie cu Italia, în Nations League. 

Au întors în numai două minute handicapul minim avut aseară, marcând prin Varga și Orban. La jumătatea parcursului din grupă, elevii lui Marco Rossi au un avantaj de 5 puncte față de locul al treilea, Muntenegru, și sunt cu un pas mai aproape de calificarea la Euro 2024.

Marco Rossi, selecționerul Ungariei: „N-am abandonat planul tactic”

„Trebuie să recunoaștem că am avut un pic de șansă, dar succesul nostru n-a fost accidental. Pentră că am dominat prima repriză și n-am abandonat niciodată planul tactic cu care am venit, nici după ce am fost conduși din cauza autogolului marcat de Szalai. Când înfrunți un adversar puternic precum Serbia, trebuie să fii pregătit să suferi. 

Așa am făcut după pauză, când gazdele ne-au dominat, însă defensiva noastră a rezistat și am jucat cu inima. Probabil că am suferit puțin mai mult decât de obicei și am meritat să învingem”, a spus antrenorul italian la conferința de presă. Da, liderul seriei a suferit, dar la final Rossi și-a permis să glumească, afirmând că poate la meciul următor vor juca în atac Lang și Orban!

1 gola primit naționala Ungariei în ultimele cinci partide, cel semnat în proprie poartă de Szalai. Maghiarii au marcat opt în aceste meciuri

Marco Rossi, selecționerul Ungariei: „Mi-am asumat niște riscuri”

Rossi a explicat și cum a reușit să transforme naționala țării vecine într-o formație greu de depășit: „Echipa arăta foarte diferit acum cinci ani, când am început colaborarea. Acum e foarte încrezătoare, pentru că știm câtă muncă am investit. 

Nu-mi amintesc de niciun joc, câștigat sau pierdut, în care jucătorii să nu fi luptat. Vreau să-i evidențiez pe Nego și Nagy, foarte criticați la meciurile anterioare, dar care acum s-au revanșat cu prestații consistente. Mi-am asumat niște riscuri în alcătuirea echipei, dar alegerile mele au funcționat bine”.

Marco Rossi, selecționerul Ungariei. Foto: valogatott.mlsz.hu

Am primit un gol prostesc la început, dar ne-am văzut apoi de jocul nostru și am dominat până la pauză. Ne-am apărat bine și am încercat să păstrăm rezultatul. Am luat ceea ce căutam, cele trei puncte. 

- Barnabas Varga, atacant Ungaria

VIDEO. Marco Rossi, despre cum este să fii selecționer într-o țară străină

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.