Rugby

Cum vede presa internațională eșecul usturător suferit de România contra Irlandei » Marile publicații ale Europei au fost pe fază: „I-au distrus!”

+19 Foto
România a fost învinsă de Irlanda la debutul în grupa B a Cupei Mondiale de rugby, scor 8-82. Reacțiile din presa internațională au fost aspre.

Articol de Adrian Jitea  —  sâmbătă, 09 septembrie 2023

România a fost învinsă de Irlanda la debutul în grupa B a Cupei Mondiale de rugby, scor 8-82. Reacțiile din presa internațională au fost aspre. 

Diferența dintre Irlanda, liderul ierarhiei mondiale, și România, echipă calificată la Cupa Mondială datorită excluderii Spaniei, era una evidentă. Proporția scorului, o diferență de 74 de puncte, a surprins însă lumea rugbyului. 

Ce a scris presa internațională după Irlanda - România 82-8

Jurnaliștii de la L'Equipe au urmărit cu atenție disputa, Irlanda fiind una dintre rivalele Franței la trofeu. Concluzia a fost una scurtă și amară: „Irlanda a distrus România în primul meci de la Cupa Mondială”.

Și britanicii de la BBC au fost interesați de meciul de la Bordeaux. Ei au lăudat prestația lui Johnny Sexton, căpitanul legendar al Irlandei: „Sexton a strălucit într-o victorie dominantă a Irlandei”.

Același lucru au remarcat și britanicii de la Sky Sports „Sexton s-a întors să aducă un triumf spectaculos împotriva României”.

Jurnaliștii irlandezi au văzut victoria ca pe ceva firesc: „Băieții lui Andy Farrel au călcat accelerația și au atins viteza maximă în finalul meciului cu România”.

FOTO. „Stejarii”, coplesiți de emoții în timpul intonării imnului la Cupa Mondială de rugby

Programul României la Cupa Mondială de rugby

  • Irlanda - România 82-8
  • Africa de Sud - România (17 septembrie, ora 16:00) Stade de Bordeaux (Bordeaux)
  • Scoția - România (30 septembrie, ora 22:00) Stade "Pierre Mauroy" (Lille)
  • Tonga - România (8 octombrie, ora 18:45) Stade "Pierre Mauroy" (Lille)
  • Televizare: DigiSport, OrangeSport

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.