Handbal

Adi Vasile și-a contrazis jucătoarele imediat după succesul cu Odense: „Nu există așa ceva!”

Adi Vasile

Articol de Andrei Petrescu, Andrei Furnigă (video)  —  duminică, 10 septembrie 2023

CSM București le-a învins pe danezele de la Odense, scor 28-24, în prima rundă a grupei A din Liga Campionilor la handbal feminin. La final, Adi Vasile, antrenorul „tigroaicelor” a tras concluziile după succesul echipei sale.

VIDEO Adi Vasile: „Prima repriză a fost la un potențial senzațional”

>

„Primele meciuri nu sunt niciodată ușoare. Adversarul nostru e unul foarte bun, care te pune sub presiune, chiar dacă la un moment dat e în dezavantaj, dar nu se vor opri niciodată. Asta face parte din cultura lor. 

Per total, pentru primul meci jucat acasă au fost foarte multe momente bune și inclusiv cu gestionarea unui moment destul de delicat în repriza a doua când s-au apropiat la un gol. 

Cred că am arătat maturitate, stăpânire de sine, ceea ce e bine. Am câștigat primul meci, ne așteaptă o săptămână grea. A fost o primă repriză cu multe lucruri foarte bune și în atac, și în apărare. A fost la un potențial senzațional. Sigur că nu poți să păstrezi așa ceva timp de 60 de minute, mai ales la primul meci”, a declarat Adi Vasile.

Adi Vasile: „Nu există relaxare”

Vasile a ținut să o contrazică pe Crina Pintea, pivotul CSM-ului, spunând că din cauza relaxării „tigroaicelor”, din partea a doua, Odense a reușit să revină pe tabelă.

„Echipa este tânără totuși, avem 7 săptămâni, nici măcar două luni de când ne antrenăm împreună în formula asta. Dar să întri așa împotriva lui Odense, care vine după o perioadă de vară bună în care au câștigat Supercupa mă face mulțumit. Nu există așa ceva, nu există relaxare. 

La un moment dat cred că am obosit puțin și nivelul nostru de concentrare a scăzut, iar asta s-a suprapus cu un moment foarte bun al lor. Între două echipe care sunt valoroase una dintre ele face pasul în spate iar cealaltă ține o presiune constantă și are reușite imediat se simte decalajul ăsta. 

E doar vorba despre faptul că am fost puțin obosite și am dat puține reușite în atac, în timp ce ele au fost foarte bune, reușind să ne dea goluri repede, au revenit în meci. Poate că e bine că ni s-a întâmplat așa decât să câștigăm fără să ne stresăm cum am făcut-o în repriza a doua. Asta arată multă stăpânire de sine și multă calitate și caracter”, a adăugat Vasile.

Ne dorim să se umple sala, cred că tuturor fetelor le-a fost dor de Polivalentă, de Liga Campionilor. Așteptăm cât mai mulți spectatori, miercuri, cu Rapid (n.r. - CSM întâlnește Rapid în campionat, partida fiind televizată pe Pro Arena.). Nu am fost surprins că nu s-a umplut sala acum, cred că primele meciuri jucate acasă oamenii încă nu se așază bine din vacanță, sunt în acest proces de a se obișnui și ei din nou cu Liga Campionilor.

- Adi Vasile, antrenor CSM București

Citește și alte știri din handbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.