Euro 2024

Hansi Flick a fost dat afară de Germania. Cine e favorit să devină noul selecționer

Hansi Flick, atacat dur în Germania. Foto: Imago Images

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 10 septembrie 2023

Cu patru înfrângeri și un egal în ultimele cinci partide, Hansi Flick (58 de ani), selecționerul Germaniei, a fost demis.

UPDATE 17:30 / Hansi Flick a fost demis, favorit să-l înlocuiască e Julian Nagelsmann

Flick a fost demis astăzi de Federația Germană!

Astfel, Rudi Voller va sta pe bancă în amicalul cu Franța, de marți, din postura de interimar. Favorit să devină noul selecționer al nemților e Julian Nagelsmann, fostul antrenor al lui Bayern, mai notează sursa citată.

Știrea inițială / Fanii au scandal împotriva selecționerului Hansi Flick: „Afară!”

Germania, gazda Euro 2024, e în cădere liberă, într-o situație critică, rar văzută în istoria fotbalului său. Eliminată în faza grupelor la ultimele două Mondiale, Joachim Low a fost înlocuit cu Hansi Flick și nicio schimbare. Trendul descendent nu poate fi oprit.

Flick, 58 de ani, care a propulsat-o pe Bayern spre 6 trofee în 2020 (maximum), pare fără reacție în fața prăbușiri naționalei. Ultimele cinci meciuri de pregătire au fost un dezastru:

  • 2-3 cu Belgia (Koln)
  • 3-3 cu Ucraina (Bremen)
  • 0-1 cu Polonia (Varșovia)
  • 0-2 cu Columbia (Gelsenkirchen)
  • 1-4 cu Japonia (Wolfsburg)

Sâmbătă, după al patrulea gol primit de la niponi, fanii au început să scandeze „Hansi raus!” („Hansi, afară!”). Nici suporterii nu-l mai vor selecționer pe Flick.

Căpitanul Ilkay Gundogan: „Trebuie să acceptăm că nu suntem buni”

Într-un interviu pentru RTL, căpitanul Mannschaftului, Ilkay Gundogan, a răbufnit: „Nu mai suntem nici măcar la nivelul Japoniei. E greu de suportat, dezamăgitor, pretențiile noastre sunt departe de realitate. Trebuie să acceptăm că nu suntem buni”.

Pentru mijlocașul Barcelonei, „nu e vorba de antrenor, ci de echipă”. Nu ar vrea să fie demis Flick. Alții vor.

Ilkay Gundogan, căpitanul Germaniei. Foto: Imago Images

Hansi Flick, atacat de Bild: „A ruinat totul în acest an. Rușine”

Pentru Matthias Bruegelmann, directorul secției Sport la Bild, nu există altă cale. „Demiterea imediată a lui Flick” a cerut jurnalistul încă din titlu. Articolul său de opinie e un protest. 

Doar patru victorii în ultimele 17 meciuri și o eliminare jenantă în grupele Mondialului din Qatar. Hansi Flick e cel mai slab selecționer din istorie. De aceea, la nouă luni de jocul de deschidere al Euro, nu mai e alternativă la concedierea lui imediată. Ajunge, domnule Flick!”, a tunat Brugelman.

Acesta a continuat: „Cum de am ajuns în punctul în care să fim fericiți că am pierdut acasă doar cu 1-4 în fața Japoniei? Flick a ruinat totul în acest an, niciuna dintre ideile sale nu a avut efect pe teren. Cu el, jucătorii și-au pierdut siguranța, încrederea. Relația dintre selecționer și vestiar e proastă și se simte, declanșând asemenea momente de rușine”.

A încheiat: „Un lucru e limpede. Acest 1-4 cu Japonia trebuie să fi ultimul meci internațional al lui Hansi Flick”.

25 de meciuriare Hansi Flick ca selecționer al Germaniei: 12 victorii, 7 egaluri, 6 înfrângeri (golaveraj 60-30)

Nici Lothar Matthaus nu-l mai susține pe Hansi Flick: „Poți să-l mai păstrezi? Mă îndoiesc”

Lothar Matthaus, fostul mare căpitan al naționalei, record de selecții (150), nu-i mai dă nici el șanse lui Flick. „Nu-l mai sprijină mulți în federație. Poți să-l mai păstrezi în asemenea condiții? Mă îndoiesc”, a declarat legendarul Lothar. 

„Tot aud că jucătorii îl susțin, însă ceva nu e în regulă. Undeva, pe drum, el a pierdut respectul câștigat la Bayern. Și nu-i mai cred pe internaționali. Ei spun că trebuie să-l răsplătească pe Flick, dar nu i-au oferit nimic de luni de zile”. Concluzia sa: „Suntem o națiune a fotbalului, totuși, nu o arătăm”.

Cine îl înlocuiește pe Hansi Flick: Julian Nagelsmann sau Oliver Glasner

Ce variante au nemții pentru înlocuirea lui Hansi Flick? Jurgen Klopp, la care visează de mult timp, e sub contract cu Liverpool, imposibil de luat. Două nume ies în evidență: Julian Nagelsmann (36 de ani, ex-Bayern) și Oliver Glasner (49, fost la Frankfurt), ambii fără contract. L-ar vrea pe Louis van Gaal, 72 de ani, dar olandezul a fost operat de curând a doua oară pentru un cancer de prostată și e încă sub tratament.

Marți, Germania întâlnește Franța la Dortmund. Ultima apariție ca selecționer al lui Flick? 

Sunt un pic șocat. Atmosfera era optim-ă, publicul ne-a fost alături de la început. Această înfrângere a fost dureroasă, dar absolut meritată. Situația lui Hansi Flick? Mai întâi, trebuie să digerăm totul. După meciul cu Franța, vom analiza cu atenție și vom lua o decizie. 

- Rudi Voller, directorul sportiv al federației germane

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.