Nationala

Cornel Dinu, ironii acide: „Nu poți să faci nimic cu el, dacă nu are și cureaua lată”

Noul look al lui George Pușcaș / foto: GSP

Articol de Remus Dinu  —  duminică, 10 septembrie 2023

Chiar dacă Edi Iordănescu l-a utilizat doar 30 de minute, George Pușcaș a fost una dintre principalele ținte ale oamenilor de fotbal după remiza cu Israel din preliminarii, 1-1. Cornel Dinu, legenda lui Dinamo, n-a făcut excepție și l-a ironizat pe vârful celor de la Genoa.

  • România continuă parcursul din preliminariile Euro 2024. Jucăm marți, 12 septembrie, de la 21:45, cu Kosovo (Antena 1). 

Ratarea imensă din finalul partidei de aseară a fost „scânteia” care a declanșat un întreg curent anti-Pușcaș în fotbalul românesc. În stilul inconfundabil, Cornel Dinu a analizat prestația lui George Pușcaș, ironizând noul look afro al atacantului de 27 de ani.

Cornel Dinu: „L-au băgat pe Pușcaș cu codițele de Ileana Cosânzeana, ca în basm”

„A fost o chestie de chiromanție (n.r. procedeu de prezicere a viitorului pe baza interpretării liniilor din palmă) pentru el. A fost introdus ca să joace și să salvăm toată situația, deși el nu joacă absolut nimic la Genoa de atâta timp. L-au băgat cu codițele de Ileana Cosânzeana ca în basm, să facă o minune

A avut, într-adevăr, posibilitatea să facă o minune pe final, când a avut ocazia aceea. De fapt, singura noastră ocazie este în minutul 78, cea a lui Pușcaș. Îi vine mingea pe colțul de 6 metri și trage peste poartă.

Nu poți să faci nimic cu el dacă nu are și cureaua lată. Eventual, să-l aduci în fața porții și poate să nimerească vreo minge pe acolo”, a spus Cornel Dinu, conform Fanatik.

Presa din Israel nu ne-a menajat: „Fotbal de modă veche”

Presa din Israel ne-a făcut praf după meci: „Am fost superiori pe tot parcursul jocului în fața unui adversar care a jucat fotbal din alte vremuri”. 

„Așa se joacă fotbal! Vom ajunge la EURO. A fost pentru prima dată după mulți ani când naționala Israelului a avut inițiațiva la un meci în deplasare. A atacat și a dominat. Echipa a jucat așa cum trebuie să o facă mereu, cu inițiativă și fără teamă. Israelul este a doua cea mai bună echipă din grupă și ne-am dat seama că este peste principalul adversar la calificare", scrie One.

„A fost un punct luminos. Echipa lui Alon Hazan a fost mai bună pe tot parcursul jocului în fața unui adversar care s-a bucurat de susținerea a peste 40.000 de spectatori, dar a avut dificultăți în a găsi răspunsuri pentru jocul Israelului. România a jucat un fotbal de modă veche.

Naționala noastră a atacat și a meritat să câștige, a fost superioară adversarului. Acest rezultat o dezavantajează. Problema a fost în partea cealaltă a terenului. În minutul 24, portarul Omri Glazer a scăpat o minge, care, probabil, i-a știrbit încrederea. După trei minute s-a produs o altă greșeală, care a dus la golul românilor", au notat jurnaliștii de la Sports Walla.

VIDEO Concluziile lui Nicolae Stanciu după remiza cu Israel: „După cum a arătat repriza a doua, nu meritam să câștigăm”

>

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.