Campionate

Luis Rubiales a demisionat din fruntea Federației spaniole! » De ce s-a răzgândit: „Nu puteam continua în aceste condiții”

Luis Rubiales (46 de ani) a anunțat că demisionează din funcția de președinte al Federației spaniole de fotbal, din cauza scandalului „Kissgate”.

Articol de Adrian Jitea  —  duminică, 10 septembrie 2023

Luis Rubiales (46 de ani) a anunțat că demisionează din funcția de președinte al Federației spaniole de fotbal, din cauza scandalului „Kissgate”. 

Imediat după titlul mondial cucerit de naționala de fotbal feminin a Spaniei, chiar la festivitatea de premiere, Luis Rubiales a sărutat-o pe gură pe Jennifer „Jenni” Hermoso (33 de ani), atacant al „Furiei Roja”.

A urmat un scandal-monstru. Mai multe jucătoare au amenințat cu retragarea din prima reprezentativă, FIFA a intrat pe fir și a dictat o suspendare provizorie de 90 de zile împotriva lui Rubiales, iar procuratura spaniolă a declanșat urmărirea penală în urma unei plângeri depuse de Jennifer.

Luis Rubiales demisionează în urma scandalului „Kissgate”

Într-un interviu acordat jurnalistului Piers Morgan, Rubiales a transmis că a înaintat deja demisia din funcția de președinte al Federației.

 „Da, trebuie să fac acest pas. Nu îmi pot continua munca în aceste condiții. Am luat decizia după ce m-am asigurat că plecarea mea va aduce o stabilitate care să permită aducerea Campionatului Mondial din 2030 în Spania.

Am transmis deja actul de demisie. După suspendarea primită de la FIFA și celelalte demersuri făcute împotriva mea, era evident că nu voi mai fi capabil să mă întorc”, a transmis Rubiales.

La scurt timp după publicarea interviului, Rubiales a confirmat și pe contul de Twitter: „Îmi voi apăra onoarea. Voi încerca să îmi demonstrez nevinovăția. Am încredere în ceea ce rezervă viitorul. Am încredere în adevăr”. 

Rubiales s-a răzgândit

Pe 25 august, la 5 zile de la declanșarea scandalului „Kissgate”, Rubiales declara că nu ia în calcul demisia. 

A fost un sărut spontan, reciproc, euforic şi consimţit, care este de fapt cheia tuturor criticilor. A fost consimţit, jucătoarea a ratat un penalty şi eu am o relaţie grozavă cu toate jucătoarele, suntem o familie de mai bine de o lună şi am avut momente afectuoase în această perioadă. Nu-mi dau demisia
- Luis Rubiales, pe 25 august

VIDEO. VIDEO. Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, a sărutat-o pe jucătoarea Jennifer Hermoso

>

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.