Tenis

„Ce mai cauți aici?” » Daniil Medvedev a pierdut finala de la US Open, dar a cucerit publicul cu discursul său. Ce a spus despre Djokovic

+16 Foto
Daniil Mededev a fost surclasat de Novak Djokovic în finala de la US Open / Sursă foto: Imago Images

Articol de Remus Dinu  —  Monday, 11 September 2023

Surclasat de Novak Djokovic în finala de la US Open (3-6, 6-7, 3-6), Daniil Medvedev a găsit puterea să zâmbească la festivitatea de premiere. Rusul l-a tachinat pe Nole pe seama faptului că, în ciuda vârstei - 36 de ani și patru luni - sârbul continuă să joace la un nivel impresionat și să colecteze trofee majore.

Învins pentru a patra oară în ultimul act al unui Grand Slam, Daniil Medvedev a avut un discurs echilibrat după marea finală de la Flushing Meadows, în care a fost dominat la toate capitolele de Djokovic. Al treilea jucător al lumii i-a dat credit lui Nole pentru prestația fără imperfecțiuni din finală, nu înainte de a glumi cu adversarul său.

Vreau să-l întreb ceva pe Novak... Ce mai cauți aici?”, a glumit rusul cu marele campion sârb, care tocmai ce și-a adjudecat cel de-al treilea Slam al anului și al 24-lea din carieră.

+16 Foto
Foto: Imago

Daniil Medvedev, către „eternul” Novak Djokovic: „Când ai de gând să încetinești puțin?”

Medvedev și-a continuat discursul în același registru:

„Aceasta este a treia finală a noastră, sper să nu fie ultima. Sper că vei fi prin preajmă multă vreme, dar, totuși, când ai de gând să încetinești puțin? 

Felicitări ție și echipei tale, eu am un trofeu de Grand Slam și tu ai 24... Am fost aici acum doi ani și am câștigat. Atunci, mi-am sărbătorit aniversarea nunții, a fost un cadou pentru soția mea, astăzi nu am mai reușit. Este iar duminică și iar aniversare, mi-am spus că repet cadoul, dar nu am mai putut.

Sper ca eu și echipa mea să mai facem un pas, să mai reușim un alt titlu aici sau alte câteva”, a spus Medvedev, campion la US Open în 2021, când îl învingea în trei seturi pe același Novak Djokovic. 

Pe de o parte, pot spune că este fantastic să-l am pe Novak în față într-o finală de Grand Slam, este apogeul carierei mele. Pe de altă parte, dacă el și Rafael Nadal nu ar fi fost, cu siguranță aș fi avut mai multe titluri din cele cinci finale de Grand Slam.

- Daniil Medvedev

Când a luat cuvântul, Nole a fost pus pe glume: „Încă mă simt bine. Oricum, jucătorii vin și pleacă. Și eu voi avea aceeași soartă. Într-o bună zi, peste 23-24 de ani, mă voi retrage din tenis și vor apărea noi jucători tineri. Până atunci, o să ne mai vedem o vreme”, a spus, râzând, Djokovic.

VIDEO Rezumatul finalei Novak Djokovic - Daniil Medvedev

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.