Tenis

Campioană la US Open, Mara Gae a produs o impresie pe măsură și la revenirea în țară: „De 12 ani muncesc...” » Cine o inspiră și ce surpriză i-a pregătit tatăl ei

+6 Foto
Mara Gae a revenit în România după succesul de la US Open / foto: Vlad Nedelea (GSP)

Articol de Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  luni, 11 septembrie 2023

Proaspăt campioană la US Open în competiția de dublu a junioarelor, românca Mara Gae a revenit în cursul zilei de luni în țară. Jucătoarea de 17 ani și-a spus trăirile după performanța deosebită realizată la New York.

În continuare euforică după titlul cucerit la Flushing Meadows, Mara Gae a abordat extrem de relaxată întâlnirea cu presa de pe aeroport. 

Nu înainte de a primi mai multe buchete multicolore de flori din partea apropiaților, speranța tenisului românesc a vorbit cu reporterii despre lucrurile care au motivat-o la US Open, dezvăluind și că idolul ei este Simona Halep.

Mara Gae, după titlul de prestigiu cucerit la US Open: „A fost un șoc enorm după ultimul punct al finalei”

>

„Am avut niște așteptări, știam că formăm o echipă bună (n.r - alături de rusoaica Anastasiia Gureva),  dar nu erau, totuși, așteptări atât de mari. De 12 ani muncesc... Mă trezesc în fiecare dimineață, mă rog și muncesc foarte mult pentru a fi aici

A fost un șoc enorm după ultimul punct al finalei, n-am mai gândit, n-am mai simțit nimic. Și acum sunt surprinsă. Când eram mică, era doar o joacă. Acum îmi place și mai mult (n.r. - sportul pe care-l practică). 

A fost un vis de când eram mică să câștig un Grand Slam, dar nu mă așteptam să se întâmple, probabil nimeni nu se aștepta”, a declarat Mara Gae, la revenirea în România. 

+6 Foto
Mara Gae a revenit în România după succesul de la US Open / foto: Vlad Nedelea (GSP)

Mara Gae: „A fost ultimul meu turneu de juniori”

Ce urmează pentru Mara Gae și cine o inspiră pe tânăra de 17 ani? 

„Acesta a fost ultimul meu turneu de juniori, titlul e o încununare a celor patru ani de juniorat, în care am stat și am jucat turnee ITF. Acum urmează turnee de profesioniști. O să încep să fac tranziția spre PRO și sper că voi avea același succes.

Simona Halep a fost și încă este idolul meu. Un moment de impact cu Simona Halep? Când a câștigat Wimbledon-ul. Este unul dintre cele mai frumoase Grand Slam-uri, e ceva enorm”, a spus ea. 

M-am antrenat cu Ana Bogdan și Gabriela Ruse înainte de startul turneului, m-a ajutat foarte mult acest lucru la încredere, sunt niște persoane incredibile pentru tenisul românesc.

Tot timpul am avut potențial, așa că mi-am zis că trebuie să am încredere în mine pentru a avea rezultatele pe care merit să le am. 

- Mara Gae

Victoria cu gust de înghețată și tiramisu

Mara a recunoscut că victoria de la US Open a fost celebrată ca-n copilărie, cu înghețată, dar și că tatăl său o răsfață de fiecare dată cu tiramisu „După meci, primul lucru pe care l-am făcut a fost să merg la McDonalds și să-mi iau o înghețată. 

Tata face un tiramisu foarte bun, mă așteaptă cu el, probabil. E încă emoționat. Nu știu dacă a trecut peste”. 

Rezumatul finalei Mara Gae/Gureva - Saito/Suto 1-6, 7-5, 10-8

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.