Tenis

Alexandra Dulgheru despre suspendarea Simonei Halep: „Mi se pare injust să-i pătezi astfel finalul de carieră”

Simona Halep Foto Imago

Articol de Luminița Paul  —  marţi, 12 septembrie 2023

Alexandra Dulgheru, fost număr 26 WTA, este șocată de decizia de suspendare dată în cazul Simonei Halep și spune că nu înțelege ce s-a întâmplat. 

Una dintre colegele de generație ale Simonei Halep, Alexandra Dulgheru, a avut o primă reacție de uimire la decizia de suspendare în cazul Simonei Halep, comunicată de ITIA și care presupune o perioadă de 4 ani în care trebuie să stea departe de orice eveniment oficial din tenis.

Am aflat și eu de puțin timp. M-a tot întrebat lumea. Sunt șocată, ca toți ceilalți, nu înțelegem ce s-a întâmplat, nu înțelegem de ce i-au dat pedeapsă maximă”, au fost primele cuvinte ale Alexandrei, 34 de ani, fost număr 26 mondial.

Eu o știu pe Simona de mică, știu că este total contra dopingului. Ea, personal, nu cred că ar fi făcut vreodată așa ceva. Mi se pare total injust, mai ales pentru cineva care a avut o carieră atât de strălucită, să-i pătezi astfel finalul de carieră. 

Este greu cu cei de la anti-doping, sunt foarte stricți și chiar nu înțeleg. Este un mister pentru toată lumea”, a comentat Alexandra.

Raluca Olaru e alături de Simona Halep: „Sunt șocată și eu”

„Sunt șocată și eu. Suntem alături de ea în ceea ce va urma”, a spus și Raluca Olaru, 34 de ani, fost număr 53 mondial, de asemenea colegă de generație cu Simona Halep.

ITIA a comunicat azi decizia în cazul Simonei Halep, care testase pozitiv la roxadustat în 29 august 2022. Ea fusese suspendată temporar începând din data de 7 octombrie a anului trecut. Abia pe 28 și 29 iunie 2023 a fost audiată de tribunalul independent Sports Resolutions, cu sediul la Londra, verdictul fiind comunicat două luni și jumătate mai târziu.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.