Nationala

Toleranță zero pentru ultrași! Cum a reacționat un stadion întreg în momentele în care partida era întreruptă

Articol de Vlad Nedelea  —  Tuesday, 12 September 2023

Microbiștii români au avut toleranță zero față de ultrași, în momentele pline de tensiune de la România - Kosovo. Suporterii din toate colțurile stadionului i-au sancționat pe provocatorii din peluză, taxându-i cu huiduieli după ce partida a fost întreruptă. 

Suporterii din grupările naționaliste și-au continuat „recitalul” și în momentele în care jucătorii se aflau la vestiare. Liderii „Uniți sub Tricolor”, dar și Andrei Preda „Gogoașă”, personaj controversat din Peluza Sud Craiova, au purtat discuții aprinse cu reprezentații UEFA, iar în același timp au continuat să scandeze diverse lozinci.

Totuși, nici măcar cântecele de încurajare la adresa naționalei n-au mai fost primite bine de fanii din restul stadionului, care au întâmpinat cu huiduieli orice tentativă de scandare plecată dinspre peluza-problemă.

Au fost și suporteri care și-au pierdut răbdarea și au decis să plece acasă. La aproximativ 40 de minute de când partida a fost întreruptă, reporterii GSP au surprins cum mici grupuri de fani părăseau aleile din jurul stadionului.

Un banner a „aruncat în aer” România - Kosovo

Partida România - Kosovo a fost întreruptă în minutul 18! Fotbaliștii kosovari au ieșit de pe teren, în momentul în care ultrașii radicali din grupul „Uniți sub Tricolor” au început să scandeze „Kosovo e Serbia” și să afișeze mesaje cu această tematică.

Aceștia au afișat un mesaj care i-a determinat pe kosovari să părăsească gazonul. Pe pânza cu conotații politice afișată la Peluza Sud a stadionului era scris „Kosovo e Serbia”, o lozincă deloc pe placul UEFA și care-i lezează pe fotbaliștii oaspeților.

Fiind recidiști, România riscă o suspendare serioasă din partea UEFA, care nu tolerează sub nicio formă astfel de manifestări cu substrat politic.

VIDEO Nicolae Stanciu, în rol de „negociator”: a mers să discute cu ultrașii

>

Citește și alte știri despre naționala României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.