Euro 2024

Un jucător kosovar, mesaj ȘOCANT pentru fanii români: „Bucurați-vă că Adem Jashari nu mai e în viață!”

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 13 septembrie 2023

Mergim Vojvoda, 28 de ani, fundașul dreapta al Kosovo, i-a pronunțat numele lui Adem Jashari, comandant al Armatei de Eliberare din Kosovo, organizație paramilitară care s-a luptat pentru independența țării. 

Unul dintre jucătorii kosovari cei mai înfierbântați pe Arena Națională a fost Mergim Vojvoda, 28 de ani, fundașul dreapta al lui Torino.

Mergim Vojvoda: „Am greșit întorcându-ne pe teren"

Înainte să iasă de pe teren, după ce s-a strigat în tribune „Kosovo e Serbia” și „Serbia, Serbia” (meciul a fost întrerupt aproape o oră), acesta le-a răspuns fanilor români făcând semnul vulturului bicefal, simbolul etnicilor albanezi din Kosovo. La sfârșit, le-a spus jurnaliștilor din țara sa ce avea pe suflet.

„Ne așteptam la asta după egalul nostru cu Elveția. Ne-au primit fără respect. E de neînțeles cum se pot întâmpla astfel de lucruri în 2023. Să ne țină înăuntru 40 de minute e incredibil. Ne-au insultat țara, au fost rasiști. Am greșit întorcându-ne pe teren. N-ar fi trebuit să le permitem să ne insulte țara. Am vărsat sânge pentru ea", a declarat Vojvoda, potrivit cotidianului Telegrafi.

Fundașul kosovar Vojvoda le-a răspuns fanilor români cu simbolul albanez al vulturului.

Adem Jashari, erou al etnicilor albanezi, criminal de război pentru sârbi

El le-a transmis un mesaj amenințător suporterilor „tricolori": „Bucurați-vă că Adem Jashari nu mai e în viață!".

Adem Jashari a fost fondatorul și comandantul Armatei de Eliberare din Kosovo (KLA), organizație paramilitară care a luptat pentru independența Kosovo, văzut drept erou național al albanezilor, dar considerat criminal de război în Serbia. A fost omorât la 42 de ani.

Adem Jashari

Mergim Vojvoda: „Ne-am născut din război și vom deveni mai tari ca piatra”

Înaintea partidei, luni seară, la conferință, Vojvoda a fost întrebat chiar despre scandările politice ale ultrașilor români, inclusiv „Kosovo e Serbia". "E suficient să avem simbolul țării în inima noastră, steagul Kosovo, reprezentăm această țară și pe nimeni altcineva. Suntem Kosovo. Ne-am născut din război și vom deveni mai tari ca piatra". 

Selecționerul Kosovo criticat arbitrajul: „Penalty pentru ei, nu și pentru noi”

Primoz Gliha, tehnicianul sloven al Kosovo, și-a manifestat nemulțumirea față de "centralul" francez Willy Delajod. 

„Vreau să spun câteva cuvinte rele despre arbitru. Nu am înțeles anumite situații și decizii. Cartonașul roșu ne-a pedepsit aspru. Penalty pentru ei, nu și pentru noi. Nu poți da lovitură de pedeapsă unei echipe și să nu folosești aceleași criterii și pentru cealaltă. Ar trebui să acționezi la fel pentru ambele", a declarat Gliha, conform Telegrafi. 

Selecționerul a vorbit și despre incidentele din tribune: „Nu a fost un meci ca oricare altul, am simțit multă presiune. Fotbalul e un joc, nu politică. E o mare problemă, pentru că noi eram oaspeți aici. Va fi însă o mare problemă și pentru ei". 

Edon Zhegrova, 24 de ani, mijlocașul lui Lille, era supărat mai mult de jocul Kosovo decât de situația de la București. „Ne-am fi putut califica din această grupă. Trebuie să schimbăm unele lucruri interne. Nu vreau să vorbesc mai mult, las pe altcineva mai bătrân să vorbească, căpitanul poate. Avem calitate, avem potențial. Cred că suntem mult mai buni decât ceilalți din grupă. Trebuie să discutăm și să înțelegem ce se întâmplă cu noi", a declarat Zhegrova. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.