Nationala

Dezvăluiri din interior despre incidentul de la România - Kosovo: „S-au dus în cabina delegatului UEFA și au cerut întreruperea meciului!”

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu (39 de ani), a comentat situația din minutul 18 al partidei dintre România și Kosovo

Articol de Vlad Roșu  —  miercuri, 13 septembrie 2023

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu (39 de ani), a comentat situația din minutul 18 al partidei dintre România și Kosovo, când ultrașii din facțiunea „Uniți sub Tricolor” au afișat într-una din peluzele Arenei Naționale un banner pe care scria „Kosovo e Serbia”. În urma acestui gest, meciul a fost întrerupt timp de 50 de minute. 

Meciul dintre România și Kosovo a fost întrerupt în minutul 18. Atunci, mai mulți ultrați din facțiunea „Uniți sub tricolor”, care a urmărit partida din peluza sud a Arenei Naționale, a afișat un banner pe care scria „Kosovo e Serbia”, dar au și scandat numele Serbiei, lucruri care l-au determinat pe arbitrul partidei să întrerupă meciul timp de 50 de minute. 

Consilierul lui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, crede că delegația kosovară a vrut să profite din plin de situația dată și să câștige meciul la „masa verde” , scor 3-0. 

De asemenea, oficialul FRF a dezvăluit că cei din Kosovo s-au dus, în intervalul în care partida a fost întreruptă, în cabina delegatului UEFA, cerând cu insistență ca meciul să fie întrerupt. 

Andrei Vochin, detalii despre momentul în care meciul România - Kosovo a fost întrerupt

„Eu cred că firma de securitate și-a făcut treaba senzațional, deși poate să le mai scape una-alta. 

Eu cred că un rol important în gestionarea situației l-a jucat și intervenția forțelor de ordine din intervalul în care meciul a fost întrerupt. 

Nu îi puteam evacua pe cei care au scandat ce au scandat în peluză. La Priștina, când au venit și au făcut asta, erau foarte puțini, cam 90-100. Imediat au fost eliminați din stadion. 

Acolo, imnul nostru a fost fluierat copios”, a declarat Andrei Vochin, la „Sport Report”, de la Orange Sport. 

Andrei Vochin: „Kosovo a vrut să profite de situație”

„Senzația mea, pe care am avut-o în timpul meciului, e că echipa din Kosovo știa foarte bine ce se poate întâmpla și a vrut să profite. 

Ei, împreună cu antrenorul, cu team-managerul, s-au dus în cabina delegatului UEFA și au cerut oprirea meciului. 

Au vrut să profite de orice, dar li s-a întors împotrivă. Toată pregătirea mentală pe care Edi Iordănescu a făcut-o în această pauză a fost ca să-i înrăiască pe jucătorii noștri. 

Mesajele lui Edi au funcționat. Cred că le-a prins bine această pauză”, a mai spus Andrei Vochin. 

VIDEO. România - Kosovo. Nicolae Stanciu a negociat cu ultrașii naționalei României

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.