Tenis

Reacția fostului câștigător de Grand Slam suspendat pentru dopaj: „Simona, verdictul lor nu înseamnă nimic!”

Marin Cilic, în dreapta, alături de Novak Djokovic // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 14 septembrie 2023

Croatul Marin Cilic (34 de ani, câștigător al US Open în 2014), suspendat în trecut pentru încălcarea regulamentului anti-doping, i-a scris un mesaj de încurajare Simonei Halep (31), suspendată de ITIA vreme de 4 ani după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă și suspectată că ar fi practicat dopajul pe o perioadă îndelungată.

Suspendată 4 ani, Simona Halep va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), în speranța că pedeapsa îi va fi cel puțin micșorată.

Marin Cilic i-a scris Simonei Halep: „Verdictul lor nu înseamnă nimic!”

De o astfel de experiență a avut parte și croatul Marin Cilic, suspendat în 2013 după ce a fost depistat pozitiv la un metabolit de niketamidă, un stimulent.

Acum, Cilic i-a transmis un mesaj de încurajare Simonei, la postarea în care sportiva din România s-a declarat „șocată și dezamăgită de decizia” judecătorilor.

Rămâi puternică, Simona, verdictul lor nu înseamnă nimic!”, a scris Cilic.

Marin Cilic, suspendat în 2013

În 2013, croatul Marin Cilic a fost depistat pozitiv la un metabolit de niketamidă, un stimulent, după un control în timpul turneului de la Munchen în luna mai.

Pe 10 iunie el a fost informat despre problemele cu proba sa, pe 26 iunie a acceptat acuzația, iar pe 26 august a cerut să fie audiat în fața Tribunalui anti-doping al ITF. Pe 13 septembrie s-a întâmplat acest lucru, iar în zece zile a venit și suspendarea de nouă luni.

Cilic a susținut că substanța interzisă a apărut în corpul lui după ce mama sa i-a achiziționat de la Monte Carlo niște pastile de glucoză care conțineau metabolit de niketamidă. Mama sportivului întrebase la farmacie dacă sunt bune pentru sportivii de performanță și primise OK-ul, iar Cilic a susținut că a confundat substanța pe care a citit-o pe pachet cu una care se găsea și în vitaminele pe care le avea.

Pe 24 septembrie a mers la TAS, unde a fost audiat pe 16 octombrie, pe 25 octombrie a venit sentința redusă la patru luni, iar Cilic a revenit în competiții în noiembrie 2013.

Momentan, Cilic ocupă locul 243 în ierarhia ATP.

VIDEO » Biochimistul Dorel Tocitu analizează la GSP Live cazul Simonei Halep

>

Mai multe știri despre Simona Halep:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.