Liga 1

Mircea Rednic a povestit cum se simte după infarct și operație » Laudă un fotbalist: „Îmi pare rău că n-am pus o clauză cu Rapid”

Mircea Rednic / Sursă foto: Facebook@ UTA Arad

Articol de Eduard Apostol  —  joi, 14 septembrie 2023

Mircea Rednic, 61 de ani, a trecut peste problemele medicale ce l-au speriat la finele lunii august, este pregătit pentru etapa de vineri seară contra unui vechi amic, Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj), și a spus care e situația în cadrul echipei „textiliștilor”. 

Mircea Rednic, 61 de ani, revine în circuit după infarctul și operația suferită după meciul cu FCSB (2-1). Antrenorul arădenilor a participat și la antrenamente în pauza competițională, după ce nu a făcut deplasarea la ultima rundă, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi (0-1).

Doctorii i-au recomandat să stea trei săptămâni departe de fotbal, dar „Puriul” a rezistat doar patru zile până la prima interacțiune cu echipa! A mers să le vorbească elevilor săi înaintea deplasării de la Sfântu Gheorghe, apoi după alte câteva zile s-a implicat la ședințele de pregătire. 

Mâine, vineri, de la ora 18:30, UTA se duelează cu U Cluj, o confruntare cu Ioan Ovidiu Sabău, între doi foști colegi la Dinamo, Rapid și echipa națională, campioni în Ștefan cel Mare și în Giulești.

Mircea Rednic despre starea sa de sănătate: „Urmez un tratament cam agresiv și dimineața sunt un pic amețit"

"Sunt mult mai bine, urmez un tratament cam agresiv și dimineața sunt așa, un pic amețit. Dar în rest e OK, am mai fost și pe "blat" la antrenamente, am participat doar la exercițiile tactice, la restul am stat ca simplu spion sau supervizor. Doamne-Doamne m-a ajutat și am supraviețuit.

Să văd dacă voi sta pe bancă sau aproape de bancă. Sunt în regulă. Mă odihnesc bine, am slăbit vreo 3 kilograme și ceva, analizele sunt foarte bune. Niciodată nu le-am avut așa bune, mai ales că e o luptă cu colesterolul ăsta...”, a reacționat Mircea Rednic în conferința dinaintea confruntării cu U Cluj.

Ne-a încurcat programarea de vineri, n-am găsit amicale în zonă, așa că ne-am antrenat. U Cluj s-a întârit, dar există un avantaj/dezavantaj, pentru că Neluțu Sabău n-a apucat să-i vadă pe noii veniți. De la venirea lui Neluțu, cei de la U vor fi mult mai disciplinați și vor sta mai bine tactic

- Mircea Rednic, antrenor UTA

Antrenorul s-a amuzat pe seama unuia dintre elevii săi: "Tot neamul lui numără banii"

Cu Aly Abeid căpitan, naționala Mauritaniei s-a calificat la turneul final al Cupei Africii, după ce a învins cu 2-1 Gabon într-un meci disputat pe 9 septembrie.

„Aly a venit cu un zâmbet cum rar mai vezi. E fericit și de calificare, fericit și de primă... Și acum numără tot neamul lui banii, nu le vine să creadă. Ne mândrim și noi. E o calificare importantă pentru el, chiar dacă, sincer să fiu, nu prea îmi convine că nu o să-l avem o perioadă de câteva săptămâni bune atunci când va fi turneul final. 

Depinde și de ce vor face în grupe. Dar e bine că e jucătorul nostru și pentru imaginea noastră și pentru club e bine.

Aplauze pentru Micovschi: "Nu știu cum de Rapid l-a lăsat să plece"

Claudiu Micovschi (24 de ani) a fost ultimul sosit în echipa „textiliștilor", deja l-a impresionat pe Rednic, fotbalistul este împrumutat un sezon din Giulești.

„Eu nu știu cum de Rapid l-a lăsat să plece. La noi s-a integrat foarte bine, a venit cu entuziasm. E prezent, a venit cu ambiții, chiar îmi place. E clar că va juca titular, și-a câștigat dreptul și are atitudine și la antrenamente.

Tot timpul zâmbește, e prezent, e foarte atent, e inteligent joc și am văzut că e și polivalent, poate să joace și al doilea și în stânga și în dreapta. Deci eu chiar cred că e un transfer bun, îmi pare rău că nu am pus și noi o clauză…

Acum să-l mai așteptăm, a fost primul meci, dar să știți că îmi place la antrenamente și și-a câștigat postul de titular pentru meciul de vineri. (râde) Sau nu, o să fie la început pe bancă, că nu aș vrea să-i dau lui Neluțu Sabău "calde"", a mai transmis „Puriul".

VIDEO Adrian Iencsi, poveste din cantonament: "Când îi băteam la miuțe pe Rednic sau Sabău, săream gardurile!"

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.