Tenis

Frederic Lefebvre, omul de la Academia Mouratoglou despre care Simona Halep a spus că i-a recomandat suplimentul contaminat, a fost preparatorul fizic personal al Serenei Williams în 2015-2017

Frederic Lefebvre, preparatorul fizic al Simonei Halep (31 de ani) la academia lui Patrick Mouratoglou, omul care a recomandat medicamentul contaminat care a dus la suspendarea constănțencei, a fost preparatorul personal al Serenei Williams (41 de ani) .

Articol de Adrian Jitea, Răzvan Prepeliță  —  Thursday, 14 September 2023

Nu doar preparatoarea fizică Gohier și Mouratoglou personal i-au garantat Simonei că preparatul Schinoussa Keto MCT (Colagen) produs de firma Quantum Nutrition, din Toronto, Canada, este sigur. Încă un nume apare în documentele oficiale ale tribunalului: Frederic Lefebvre. Este exact cel care i-a recomandat lui Halep suplimentul canadian.

  • ITIA a făcut anunțul suspendării Simonei marți după-amiază. Decizia nu este definitivă. Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la TAS în termen de 21 de zile. Halep a și precizat că aceasta e intenția ei, de a contesta suspendarea
  • Suspendarea Simonei ar expira la data de 6 octombrie 2026. În acel moment, Halep va avea 35 de ani.
  • Dar este singura vinovată? Sentința care amendează ceea ce tribunalul a numit dopajul sistematic al Simonei Halep vizează perioada în care ea a lucrat la Academia Mouratoglou, din Franța, cu specialiștii antrenorului și a consumat doar ce i-au recomandat aceștia.

Motivarea suspendării primită de Simona Halep a fost publicată joi și apropie o mulțime de aspecte de înțelegerea publicului larg. Printre detaliile oferite s-au numărat și numele persoanelor care i-au recomandat dublei campioane de Grand Slam suplimentul de colagen posibil contaminat.

Este vorba despre Candice Gohier și Frederic Lefebvre. Cei doi specialiști ai academiei Mouratoglou s-au consultat cu Simona și cu Patrick, toți trei (Gohier, Lefevre și Mouratoglou) insistând că suplimentele sunt perfect în regulă.

Simona, consemnează tribunalul, i-a întrebat repetat și ei au răspuns că preparatul Schinoussa Keto MCT (Colagen) este lipsit de riscuri în ceea ce privește dopajul. Dar a fost contaminat.

Cine e Frederic Lefebvre, omul de încredere al lui Patrick Mouratoglou

Frederic Lefebvre este directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou. Din această calitate, specialistul francez a colaborat cu Serena Williams, în intervalul noiembrie 2015-2017, lucru pe care preparatorul și l-a trecut și pe linkedin. Relația dintre cei doi s-a terminat în ianuarie 2017, când jucătoare din Statele Unite a luat o pauză pentru nașterea primei fetițe, Olympia.

Palmaresul Serenei Williams când Lefebvre era preparatorul campioanei americance:

  • Australian Open: finală (2016), titlu (2017); 
  • Roland Garros: finală (2016); 
  • Wimbledon: titlu (2016); 
  • US Open: semifinale (2016); 
  • Jocurile Olimpice: turul 3 (2016); 
  • Premier Mandatory: titlu la Roma, finală la Indian Wells, optimi la Miami.

În acest moment, Lefebvre se ocupă de pregătirea fizică a grecului Stefanos Tsitsipas. De-a lungul carierei a mai lucrat alături de Daria Gavrilova, Yulia Putintseva, Jeremy Chardy sau Renzo Olivo.

Frederic Lefebvre

„Simona Halep nu auzise niciodată de acele suplimente”

Pasajul din motivare detaliază modul în care Simona Halep a ajuns la suplimentul posibil contaminat. 

Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante
- Pasajul din motivarea suspendării

OBSERVAȚIE: Tribunalul protejează numele suplimentului și al firmei, dar Gazeta Sporturilor le-a aflat. Aparțin producătorului canadian Quantum Nutrition. Detalii despre substanță aici.

VIDEO. În direct la GSP Live, Ilie Năstase a comentat suspendarea Simonei Halep

>

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.