Altele

Nicușor Dan anunță deblocarea unui proiect major din București: „Perioada de execuție va fi 24 de luni”

+53 Foto
Așa ar trebui să arate patinoarul în momentul finalizării / FOTO: Facebook @Nicușor Dan

Articol de Adrian Jitea  —  joi, 14 septembrie 2023

Nicușor Dan (53 de ani, edilul Bucureștiului, a transmis că astăzi a semnat documentele pentru demararea procedurii de achiziție publică pentru finalizarea lucrărilor la patinoarul Flamaropol.

Au trecut 7 ani de la demararea lucrărilor la patinoarul Flamaropol. Construcția a fost ridicată într-un procent de doar 26%, o structură incipientă de fier și beton. Imaginile surprinse de Gazeta Sporturilor în urmă cu o lună arătau că natura a pus stăpânire pe proiectul abandonat.

Nicușor Dan spune că a demarat procedurile pentru deblocarea situației. Din momentul încheierii licitației, firma câștigătoare va avea 24 de luni la dispoziție pentru punerea „la cheie” a patinoarului.

Nicușor Dan, informații despre patinoarul Flamaropol

Am semnat documentele pentru demararea procedurii de achiziție publică pentru terminarea lucrărilor la patinoarul Flamaropol și în câteva zile firmele interesate se vor putea înscrie la licitație. 

Se va lucra pe structura edificată deja (potrivit estimărilor, până în 2019 a fost executată aproximativ 26% din întreaga lucrare) așa cum s-a recomandat în raportul de expertiză tehnică pe care l-am solicitat. 

Vechiul Patinoar “23 August” va fi transformat într-un centru multifuncțional, destinat nu doar competițiilor, ci mai ales practicării de către publicul larg a sportului pe gheață. 

Patinoarul va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 9.500 mp și o capacitate de 3.100 de locuri. Va fi asigurată și o zonă de parcare în aer liber pentru 82 autoturisme. În cadrul centrului mutifuncțional, vor exista, pe lângă patinoar, un bazin de înot și o zonă de escaladă. 

Conform caietului de sarcini, perioada maximă pentru serviciile de proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor este de 24 de luni, din care 4 luni proiectarea
- Nicușor Dan 

FOTO. Epopeea unui eșec: patinoarul "Flamaropol". Cum arăta construcția la finalul lunii iulie 2023

+53 Foto
FOTO Iosif Popescu

aprilie 2013 - Sorin Oprescu promitea construirea unui patinoar cu 6.100 de locuri, în care ar fi trebuit să fie investiți 25 milioane de euro

martie 2016 - au început lucrările pentru demolarea vechiului patinoar

februarie 2017 - Gabriela Firea reduce capacitatea patinoarului la 3.100 de locuri, dar prețul rămâne același

septembrie 2017 - începe ridicarea patinoarului "Flamaropol"

2017-2019 - procese între Primăria București și firmele UTI Grup SA și Astaldi SpA, lucrările sunt întrerupte

12 septembrie 2019 - șantierul "Flamaropol" închis definitiv

martie 2021 - discuții Nicușor Dan - Eduard Novak privind refacerea patinoarului

ianuarie 2023 - Nicușor Dan anunță o nouă investiție de 52 de milioane de euro pentru refacerea patinoarului, 46 de milioane fiind noua alocare, alți 6 milioane de euro fiind deja investiți pentru lucrările de până acum.

VIDEO. Nicușor Dan, vești despre noul patinoar „Mihai Flamaropol” din București: „În patru, cinci luni trebuie să înceapă lucrările!”

>

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.