Stranieri

Fostul fotbalist al lui Dinamo a ajuns în Serie D, Italia

Andrei Blejdea (25 de ani, extremă stânga) a fost prezentat oficial de Tritium Calcio 1908, formație din Serie D, Italia.

Articol de Alexandru Barbu  —  vineri, 15 septembrie 2023

Andrei Blejdea (25 de ani, extremă stânga) a fost prezentat oficial de Tritium Calcio 1908, formație din Serie D, Italia.

„Andrei este un mijlocaș ofensiv cu abilități de marcator și un bun pasator decisiv”, au notat italienii de la tuttocampo.it.

Andrei Blejdea a semnat cu Tritium Calcio 1908 (Serie D, Italia) 

„E un jucător pe care ni l-am dorit foarte mult. Calitățile lui ne vor ajuta să facem un salt în acest sezon”, a comunicat și directorul sportiv al echipei, Giuseppe Pardeo.

Tritium a debutat cu un eșec în grupa B din Serie D, 0-1 pe teren propriu cu Legnano.

Andrei Blejdea a semnat cu Tritium Calcio 1908

Blejdea a evoluat sezonul trecut la FC Buzău, în Liga 2, iar în vară fusese adus de Dragoș Militaru la Chindia. Andrei avea să se despartă de târgovișteni după numai 4 etape, în urma plecării neașteptate a antrenorului.

Dinamo e cel mai important club din cariera lui Blejdea și totodată ultima echipă pentru care a evoluat în Superliga. Precedenta lui apariție într-un joc de L1 datează din aprilie 2021, Dinamo - Academica Clinceni 1-3.

Andrei Blejdea are master în Educație Fizică

Plecat de acasă, de la Dinamo, în urmă cu 10 ani, când un impresar l-a dus să dea probe la Stuttgart, Andrei Blejdea a jucat mai întâi în Elveția la FC Wil, unde a bifat un joc la seniori, în Liga 2.

S-a mutat apoi în Slovenia, unde a jucat la juniorii lui Domzale și Zarica Kranj, după care a evoluat la echipa a doua a germanilor de la FC Braunschweig.

După aceea s-a întors acasă, la Academica Clinceni, la Pandurii, unde a contribuit la evitarea retrogradării (8 goluri și 16 pase de gol, în 2019), FC Argeș, Dinamo, Gloria Buzău și Chindia. A terminat Facultatea de Educație fizică și Sport la „Spiru Haret”, unde anul trecut a luat și masterul.

Mai multe articole de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.