Campionate

Zvonimir Boban, directorul UEFA, dezaprobă modificările de regulament ordonate de Pierluigi Collina: „E ceva nebunesc! Nu s-a consultat cu nimeni” + Mesaj pentru saudiți: „Nu pot cumpăra istoria!”

Zvonimir Boban. Foto: Getty Images

Articol de Adrian Jitea  —  sâmbătă, 16 septembrie 2023

Zvonimir Boban (54 de ani), fostul mare mijlocaș al lui AC Milan, în prezent director la UEFA, spune că luptă pentru a păstra și o latură romantică în fotbalul contemporan.

Zvonimir Boban se poziționează contra curentului și împotriva recomandărilor lui Pierluigi Collina, șeful arbitrilor la nivel internațional, ca meciurile să fie prelungite tot mai mult.

Zvonimir Boban, împotriva lui Pierluigi Collina: „Se joacă mult prea mult!”

„Se joacă mult prea mult. Calendarul e nebunesc. Jucătorii sunt foarte obosiți, iar acum adăugăm minute chiar în cele mai dificile momente, pe final de meci. 

Am putea juca și 100 de meciuri în 100 de zile dacă partidele ar ține doar o oră. Timpul efectiv de joc în Liga Campionilor este 62 de minute. 

Nimănui nu îi pasă. Au decis să schimbe regulile fără a se consulta cu jucătorii, cu Federațiile, cu UEFA. Nu a existat nicio dezbatere. Fotbalul nu îi aparține lui Collina, nici celor de la FIFA sau UEFA. Aparține celor care îl iubesc!”, a spus Boban într-un interviu acordat celor de la Marca

Boban a fost întrebat și despre regula care i-ar împiedica pe fotbaliști să sărbătorească reușitele. Răspunsul, din nou tranșant:

Nu înțeleg de unde a venit regula asta. A fost șocant să o văd pusă în aplicare la Campionatul Mondial. Noi, cei de la UEFA, nu o vom introduce în competițiile noastre. E împotriva fotbalului, împotriva logicii, împotriva sănătății jucătorilor.

- Zvonimir Boban

Boban: „Arabia Saudită nu poate cumpăra istoria și tradiția”

Boban a abordat tema echipelor sponsorizate de state, cum este cazul lui PSG sau Manchester City: „UEFA are reguli stricte și toată lumea trebuie să le respecte. Dacă toate echipele se supun regulamentelor, orice investiție este bine venit. Toată lumea e tratată în același mod”.

Cei din Arabia Saudită au dreptul de a-și dezvolta fotbalul. Doar că esența fenomenului este diferită față de ce trăim noi, europenii. Pot crea o competiție tare, dar nu cred că au un viitor strălucit. E bine, e plăcut să vezi că iubesc fotbalul, dar nu va exista nicăieri ceva ca în Europa. Istoria și tradiția nu pot fi cumpărate.

- Zvonimir Boban

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.