Volei

Geani Crețu, bronz cu Slovenia la Campionatul European de volei masculin

FOTO: CEV.eu

Articol de Adrian Jitea  —  sâmbătă, 16 septembrie 2023

Slovenia, naționala antrenată de românul Geani Crețu, a obținut medalia de bronz la Campionatul European de volei masculin. Slovenii au trecut în finala mică de campioana olimpică Franța, scor 3-2 (25-22, 25-16, 21-25, 18-25, 15-11).

  • Marea finală se joacă chiar în aceste momente între Italia și Polonia.
  • România s-a oprit în sferturile de finală ale Campionatului European și s-a clasat pe un meritoriu loc 7.

Geani Crețu, fostul mare voleibalist al lui Dinamo, trăiește și muncește de 30 de ani în afară României. În sezonul 2021/2022 a cucerit Liga Campionilor la băieți, cu polonezii de la ZAKSA Kedzierzyn-Kozle, iar acum a condus naționala Sloveniei spre bronzul european.

Pentru sloveni a fost a 4-a medalie europeană din istorie. Mai cuceriseră argintul în 2015, 2019 și 2021.

Geani Crețu: „Poate auzim și de volei, nu doar de fotbal”

În urmă cu o săptămână, Crețu a avut un discurs virulent când a auzit că meciurile României din grupe și optimi de la Campionatul European nu au fost transmise la televizor. Doar eșecul cu Franța, campioana olimpică en-titre, din sferturi , a putut fi urmărit pe TVR 1.

Băieții au fost deosebiți. Doar Aciobăniței joacă afară, ceilalți 13 în competiția internă. Să scrieți cu litere mari asta! Este o chestie deosebită, tot respectul pentru Sergiu (Stancu, selecționerul României). I-a dus la un alt nivel.

Mai spune unde se mai întâmplă asta în lume, să nu fie meciurile televizate?! Dacă se arată la televizor meciuri de Liga 2 și Liga 3 de fotbal, cum să promovăm voleiul? Nu transmiteți un meci din VNL, nu transmiteți Campionatul Mondial, nici Liga Campionilor.... acolo a fost și un român, a câștigat.

Toată lumea transmitea, România nu. Înseamnă că undeva se greșește. E păcat pentru ce realizează băieții ăștia. Merge familia mea, care era în Slovenia, la Verona pentru a vedea România - Italia, deschiderea la Europeanul de fete. Acolo nu se mai jucase de 35 de ani.

Noi, la televizor dăm meciuri din niște calificări ale calificărilor în Liga Campionilor. E o rușine! Acolo erau fete de 19-20 de ani, poate mai au bunici și le-ar fi plăcut să le vadă jucând. Tot respectul pentru băieții și fetele astea
- Geani Crețu

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.