Liga 1

Cîmpanu nu va scăpa de o suspendare drastică, după ce și-a scuipat adversarul! Cum încearcă Sabău să-l motiveze

Cîmpanu a scuipat un adversar și a luat „roșu” // foto: captură DigiSport

Articol de Eduard Apostol  —  duminică, 17 septembrie 2023

Extrema dreaptă a lui U Cluj, la prima apariție în tricoul alb-negrilor, George Cîmpanu, 22 de ani, va primi între 6 și 12 etape de suspendare pentru că l-a scuipat pe Denis Dumitrașcu (UTA). Neluțu Sabău e descumpănit de gestul elevului său, dar încearcă să-i mențină moralul

La prima apariție în tricoul lui U Cluj, George Cîmpanu a avut un gest pentru care va plăti enorm! În minutul 80, când să fie înlocuit de către Ioan Ovidiu Sabău, mijlocașul împrumutat de la Universitatea Craiova, căzut la pământ, l-a scuipat pe Denis Dumitrașcu.

Inițial, "centralul" Radu Petrescu a făcut semne ca staff-ul medical să vină să-i acorde îngrijiri medicale lui Cîmpanu, considerând că acesta a fost lovit în duelul cu adversarul său, apoi a primit semnale din camera VAR vizavi de gestul grobian al fotbalistului clujenilor. Ulterior, i-a arătat cartonaș roșu direct lui Cîmpanu.

Precedentul Abeid: 6 etape de suspendare pentru un gest asemănător

Acum, pentru extrema „șepcilor roșii" urmează judecata Comisiei de Disciplină a FRF, iar pentru el va veni o suspendare drastică. Șase etape cel puțin!

"Scuiparea unui adversar sau a oricărei alte persoane", conform articolului 63 din Regulamentul Disciplinar, aduce o "suspendare de la 6 la 12 jocuri". Gestul a fost analizat dur la televiziuni după meci, de diverși specialiști, jucătorul nu va scăpa prea ușor nici în cadrul ședinței forului federal.

Mai ales că există și un precedent. În ediția precedentă, fundașul stânga de la UTA, Aly Abeid, a recurs la un gest similar, într-o dispută cu Adnan Aganovic, la meciul cu Sepsi. Abeid a primit atunci 6 etape de suspendare. În cel mai "bun" caz, și Cîmpanu va primi tot 6 etape.

Reacția lui Ioan Ovidiu Sabău: „Cîmpanu are de învățat, sper să învețe”

La conferința de presă de după meci, antrenorul lui U, Neluțu Sabău, a continuat să nu-l persecute pe Cîmpanu, chiar dacă a fost dezamăgit de gestul elevului său.

„Pentru gest, da, sunt dezamăgit! Are de învățat, sper să învețe, este un jucător cu calități extraordinare, trebuie un pic să s disciplineze. Dacă va pune masă musculară pe el, va fi jucător de națională", a declarat antrenorul.

5meciuri a adunat Cîmpanu în L1 în această ediție, patru partide la Craiova, una pentru U, adunând 185 de minute

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.