Nationala

A evitat să analizeze după incidentul cu Kosovo, dar promite revoluție în fotbalul feminin: „Vom aduce o finala de Champions League”

FOTO: Răzvan Burleanu

Articol de Cătălin Stroia, Andrei Furnigă (video)  —  luni, 18 septembrie 2023

Răzvan Burleanu a anunțat că are în plan să aducă o finală de Champions League la fotbal feminin în România, dar a refuzat să ofere un răspuns referitor la incidentul de la meciul România - Kosovo 2-0.

Prezent la un eveniment prin care se promovează egalitatea din fotbal între femei și bărbați, președintele Federației a explicat că-și dorește ca în următorii ani naționala feminină să umple Arcul de Triumf și Arena Națională. 

Întrebat despre incidentul cu Kosovo și problema celor de la Dinamo care nu pot evolua pe stadionul de lângă mănăstirea Cașin, șeful FRF a evitat să ofere un răspuns.

VIDEO. Răzvan Burleanu: „Vom avea finală de Champions League”

>

„Cu siguranță în următorii 2-3 ani vom avea Arcul de Triumf plin pentru un meci al naționalei feminine și ceea ce ne-am dorit cel mai mult ar fi să umplem Arena Națională la un meci de fotbal feminin. Vrem să mai găzduim în România o finală de Champions League în fotbal feminin, iar în următorii 5-7 ani vedem realizabil acest lucru. 

Nu trebuie să ne fie teamă să lucrăm cu astfel de obiective. O să vedeți că în câțiva ani de zile stadionul Arcul de Triumf va fi prea mic pentru susținătorii fetelor”, a spus Răzvan Burleanu.

Chestionat cu privire la situația celor de la Dinamo care nu pot evolua pe Arcul de Triumf în jocul cu Farul Constanța, șeful FRF a răspuns: „Știu că fetele vor juca acolo. Altceva nu știu”. Apoi, întrebat despre ce s-a întâmplat la meciul cu Kosovo, când meciul a fost întrerupt după ce ultrașii au afișat mesajul „Kosovo e Serbia”, a refuzat să răspundă.

Ce criterii trebuie îndeplinite pentru a găzdui o finală de Champions League la feminin

După ce finala din UEFA Women Champions League din 2025 a fost atribuită stadionului Jose Alvalade, pe care evoluează Sporting Lisabona, s-au luat în calcul următoarele criterii:

  • Stadionul să fie încadrat la categoria 4 
  • Să aibă capacitate cuprinsă între 30.000- 50.000 de locuri
  • Să dispună de gazon natural

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.