Tenis

Simona Halep, răspuns pentru Serena Williams: „Cineva mi-a zis că jucătoarele care mă urăsc o fac pentru că le-am bătut”

Simona Halep

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 18 septembrie 2023

Simona Halep (31 de ani) a oferit un prim răspuns pentru contestatari, după ce a fost suspendată timp de 4 ani din tenis.

După verdictul tribunalului independent Sports Resolutions de a o suspenda pe Halep 4 ani pentru dopaj, lumea tenisului a „explodat”. A reacționat inclusiv Serena Williams, printr-o postare misterioasă: „8 e un număr mai bun”.

Pe 13 iulie 2019, Simona Halep o învingea pe Serena Williams în finala turneului de la Wimbledon. Pentru sportiva americană a fost o adevărată lovitură în drumul spre glorie. Cu o victorie ar fi ajuns la 24 de trofee de Grand Slam și ar fi egalat-o pe Margaret Court în topul celor mai titrate jucătoare din toate timpurile

Simona Halep: „Jucătoarele care mă urăsc o fac pentru că le-am bătut”

Întrebată despre reacțiile împotriva ei, Simona Halep nu s-a ferit să răspundă. „Toată lumea are dreptul să mă judece, pentru că tribunalul a decis că a fost vina mea. 

Cineva mi-a spus că jucătoarele care mă urăsc o fac pentru că le-am bătut”, a spus Halep într-un interviu pentru Front Office Sports.

Ce a însemnat mesajul postat de Serena Williams

Surse autorizate ale Gazetei susțin că Serena, familiarizată cu regulamentele și posibilele sancțiuni în astfel de cazuri, ar fi cerut invocat suspendarea maximă pentru Simona. 

Pedepsită pentru două capete de acuzare, o probă pozitivă cu roxadustat și neregularități în pașaportul biologic, Halep ar fi putut primi până la 8 ani de suspendare. Regulamentul prevede cumularea pedepselor, iar Serena spera ca, fiind două infracțiuni doping, Halep să primească 4+4. 

Conform motivării publicate, ITIA a cerut 6 ani, dar judecătorii tribunalului Sports Resolutions nu au fost de acord și au scăzut termenul la 4 ani.

VIDEO. Biochimistul Dorel Tocitu a analizat la GSP Live cazul Simonei Halep

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.