Liga Campionilor

Șefii Borussiei Dortmund îl fac praf pe arbitru după eșecul cu PSG: „O decizie total greșită!”

Gil Manzano, arbitrul meciului PSG - Borussia Dortmund. Foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 20 septembrie 2023

Fostul internațional german Matthias Sammer (56 de ani), consilierul de la Borussia Dortmund, i-a reproșat „centralului” Gil Manzano penalty-ul din care PSG a deschis scorul, precum și aroganța arătată pe teren.

Șefii Borussiei Dortmund au luat foc după eșecul de la Paris (0-2). Ei nu contestă superioritatea PSG-ului, însă au un dinte împotriva „centralului” Gil Manzano. 

La final, nu înainte de a întreba „aș putea fi suspendat de UEFA?”, Matthias Sammer, consilierul clubului, i-a reproșat arbitrului spaniol penalty-ul acordat francezilor imediat după pauză (47), când Kylian Mbappe a trimis balonul, din apropiere, în mâna fundașului Nicklas Suele.

Matthias Sammer: „M-a deranjat atitudinea arogantă a lui Gil Manzano”

„Vorbim despre o scenă decisivă a jocului, în care a luat o decizie total greșită! Nu că poate sau probabil, ci o decizie total greșită!”, a comentat fostul internațional german, căpitan al Borussiei în anii '90 și apoi antrenor. 

Sammer a fost deranjat inclusiv de atitudinea „arogantă” a lui Manzano, pentru care-l acuză și pe șeful acestuia de la UEFA, italianul Roberto Rosetti:

„Întotdeauna am crezut că arbitrul trebuie să aibă o anumită autoritate și naturalețe pe teren. Pur și simplu nu-mi place această aroganță, această dispreț. Am văzut asta și la alți oficiali de la UEFA. Roberto Rosetti este aici?”.

Matthias Sammer, fost internațional german, consilier al Borussiei Dortmund. Foto: Imago Images

Atac la șeful arbitrilor la UEFA: „Rosetti a verificat înălțimea firului de iarbă la gazonul artificial”

Când i s-a spus că Rosetti e la Young Boys - RB Leipzig (1-3), Sammer a replicat: „Am înțeles, a verificat înălțimea firului de iarbă pe gazonul artificial din Berna”.

Specialistul tabloidului Bild, fostul arbitru FIFA, Thorsten Kinhofer, a analizat și el faza penalty-ului: „Interpretarea lui Manzano corespunde specificațiilor UEFA. Arbitrul a făcut totul bine. Dar dacă judecăm în spiritul jocului, cred că această interpretare este greșită”.

Mă bucur că inteligența artificială va fi disponibilă în curând. E clar că PSG a fost echipa mai bună, dar felul în care arbitrul s-a «împiedicat» pe teren, asta nu mai e deloc distractiv! 

- Matthias Sammer, fost internațional german, consilier al Borussiei Dortmund

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.