Liga 1

Fragil ca porțelanul » Mijlocașul Craiovei nu scapă de accidentări și ratează meciul cu U Cluj

Duarte, dreapta, în duel cu Baiaram / FOTO: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 20 septembrie 2023

Mijlocașul ofensiv al Universității Craiova, Ștefan Baiaram, ratează și meciul cu U Cluj, de sâmbătă. Nu e complet refăcut nici acum de pe urma unei leziuni musculare suferite la începutul lunii, la naționala U21, deși părea inițial o problemă minoră. Pentru el este deja a treia problemă de sănătate cu care se confruntă în acest an

Dintr-un mare talent, Ștefan Baiaram tinde să devină un caz medical la Universitatea Craiova. De la începutul anului și până acum, problemele de sănătate nu i-au dat pace. Iar în loc să-și consolideze poziția în echipă, mijlocașul în vârstă de 20 de ani a ajuns un client fidel al doctorilor.

Daniel Pancu l-a trimis acasă pe Ștefan Baiaram

Ultima accidentare a suferit-o la începutul lunii, la un antrenament al reprezentativei de tineret a României. Diagostic? 

O leziune musculară minoră la piciorul drept, din cauza căreia selecționerul Daniel Pancu a decis să nu-l mai ia în Albania și l-a trimis acasă. Deși era de așteptat să se refacă în timp util pentru a putea fi utilizat la reluarea campionatului, contra lui Sepsi (2-1), n-a ieșit așa cum și-ar fi dorit antrenorul Laurențiu Reghecampf.

Nici Marijana Kovacevic nu l-a pus pe picioare mai repede

La un moment dat, văzând că bate pasul pe loc, s-a luat inclusiv decizia de a-l trimite la Belgrad, la "vraciul" Marijana Kovacevici, în speranța unei recuperări rapide. Însă nici celebrul "vraci" al sârbilor n-a putut face minuni. Baiaram a ratat duelul cu Sepsi și, din informațiile Gazetei, va lipsi și sâmbătă, cu U Cluj, urmând să revină, cel mai probabil, abia în partida din grupele Cupei României, contra lui CS Tunari, programată pe 27 septembrie.

Anul l-a început cu o intervenție chirurgicală la genunchi

Baiaram a început și anul tot cu o problemă de sănătate. Mai exact, cu o intervenție chirurgicală la genunchiul stâng, rezolvată la Barcelona de celebrul chirurg Ramon Cugat, pe 10 ianuarie. Se accidentase în decembrie 2022, într-un meci de Cupă cu FC Argeș (1-2), numai că tratamentul conservativ la care a fost supus n-a dat roade. De atunci, a mai revenit pe 26 februarie 2023, contra lui FC Voluntari (0-1), în campionat.

Și ghinioanele nu s-au oprit aici. La sfârșitul lui mai, Baiaram a "bifat" altă leziune. O ruptură musculară pe care a suferit-o în finala Ligii de tineret, cu UTA (3-1), după numai 13 minute de joc! 

Aproape două luni a stat departe de gazon, ratând Euro U21, ediția 2023, dar și primele 3 etape din stagiunea 2023/2024. Iar când tocmai părea să-și fi revenit - 5 apariții consecutive în Superliga, gol cu UTA - a intervenit leziunea de la naționala de tineret. 

5luni, aproape, a stat pe tușă Baiaram până acum, în 2023, din cauza accidentărilor suferite

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.